Η Apple θα χρησιμοποιήσει τα Samsung OLED panels για την σειρά των iPhone Pro 2020

Η Samsung ίσως τελικά μπόρεσε να μιλήσει στην Apple για να χρησιμοποιήσει τις οθόνες Y-OCTA OLED. Πέρυσι υπήρξαν φήμες ότι η γενιά iPhone 2019 θα έκανε χρήση αυτών των οθονών, πράγμα που δεν έγινε. Τώρα, το ETNews αναφέρει ότι η Samsung θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής OLED για τα iPhone 5,4″ και 6,7″.

Η τεχνολογία Y-OCTA χρησιμοποιεί ανίχνευση αφής κυττάρων, οπότε δεν απαιτεί ξεχωριστό στρώμα ευαίσθητο στην αφή. Αυτό καθιστά την οθόνη λεπτότερη και φθηνότερη για την κατασκευή της (με λιγότερα στρώματα μπορεί να μειώσει την αντανάκλαση στην εκκίνηση).

Σύμφωνα με το ETNews , η Samsung είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί μαζικά να παράγει τέτοια panels σε κλίμακα που τα απαιτεί η Apple. Στην πραγματικότητα, η απόδοση μπορεί να ήταν ο λόγος για τον οποίο η συμφωνία δεν συνέβη νωρίτερα αφού και το 2018 ανακοινώθηκαν επίσης τα iPhone για να χρησιμοποιήσουν το Y-OCTA, αλλά η εταιρεία από το Cupertino αναγκάστηκε να τραβηχτεί πίσω επειδή δεν ήταν ικανοποιημένη με τις αποδόσεις.
Η Apple αναμένεται να παράξει δύο ακόμα τηλέφωνα το επόμενο έτος, το iPhone SE 2 χρησιμοποιώντας μια οθόνη LCD 4,7 “και το iPhone 12 non-Pro με OLED 6,1”.

Σε αντίθεση με τα μοντέλα Pro, η Apple θα προμηθευτεί πάνελ OLED για το iPhone 12 από την Samsung και την LG. Η Samsung χρησιμοποιεί panels Y-OCTA στα δικά της τηλέφωνα από το Galaxy Note7 και μετά.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

Πηγή

More Stories
ZEN 3: Η AMD συνεχίζει την ανοδική της πορεία