Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της μόντεμ 5G στο iPhone 2022

Η Apple αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ της Intel νωρίτερα αυτό το έτος σε μια προσπάθεια να αναπτύξει ένα άλλο κομμάτι του υλικού της, χωρίς να εξαρτάται από άλλες εταιρείες. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει μέχρι να συμβεί αυτό, αλλά όπως μια εσωτερική πηγή αποκάλυψε, το μόντεμ 5G της Apple δεν θα έρθει στα iPhones πριν από το 2022.


Ο σημερινός προμηθευτής chipset για την Apple είναι η Qualcomm και ο κατασκευαστής τσιπ έχει υποσχεθεί ότι θα παραδώσει 5G modems για τα επόμενα iPhones. Ωστόσο, δεδομένης της δύσκολης χρονιάς που είχαν και οι δύο εταιρείες, η μάχη στο δικαστήριο για άδειες και κακοδιοίκηση, η Apple θέλει να συνεχίσει μόνη της. Ξεκίνησε τη δική της ομάδα έρευνας και ανάπτυξης για μόντεμ και RF.


Ωστόσο, η πηγή αποκάλυψε ότι το 2022 είναι ο αισιόδοξος στόχος. Ακόμη και αν η κατασκευή πραγματοποιηθεί εγκαίρως, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για δοκιμές, βελτιστοποίηση, πιστοποίηση για να συμβαδίζει με τα παγκόσμια πρότυπα, καθώς και την εγχώρια FCC.
Η Apple επιθυμεί κυρίως να έχει ενσωματωμένο μόντεμ 5G στο SoC για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, αν και η πηγή Fast Company αναφέρει ότι η εταιρεία από το Cupertino είναι πιο πιθανό να δημιουργήσει και τα δύο εξαρτήματα ξεχωριστά για το iPhone 2022, ενώ μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα θα φτάσει το 2023.


Η Samsung παρουσίασε το Exynos 980 με ενσωματωμένο μόντεμ 5G τον Αύγουστο που θα κάνει την εμφάνιση του στα smartphones μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ η Huawei πωλεί ήδη το Mate 30 5G και το Mate 30 Pro 5G με ενσωματωμένο chipset Kirin 990 5G.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

Πηγή

More Stories
Mafia ΙΙΙ: Εντυπωσιακό Live Action Trailer