Η Apple λαμβάνει νέα μέτρα για την πάταξη της παραβίασης της ιδιωτικότητας.

Ύστερα από το φιάσκο που συνέβη με την λειτουργία του FaceTime στο προηγούμενο λογισμικό του iOS, η Apple έρχεται πιο επιθετική απέναντι στις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων αλλάζοντας αρχικά την προβληματική λειτουργία του  Group FaceTime  με την νέα ενημέρωση του iOS 12.1.4 στα κινητά αλλά και διασφαλίζοντας  την ασφάλεια των MacBook με την έκδοση macOS 10.14.3.

 

Επίσης για  να εξιλεωθεί  από την ιστορία αυτή, η Apple καλεί τους προγραμματιστές εφαρμογών που φιλοξενούνται στο Apple Store, να δώσουν εξηγήσεις στους χρήστες για σημεία στον κώδικα τους  που όπως φαίνεται  καταγράφουν αυθαίρετα τις οθόνες των χρηστών και συλλέγουν  όλα τους τα προσωπικά δεδομένα μέσω αυτής της τεχνικής.

Σημειώνουμε πως οι εφαρμογές αυτές  σχετίζονται με τα ταξίδια και γενικότερα τον τουρισμό.  Η Apple αποφάσισε να λάβει σκληρά μέτρα ζητώντας από τις εφαρμογές αυτές αλλά και από εταιρίες που βρίσκονται στο παρασκήνιο αυτής της ιστορίας  είτε να γνωστοποιήσουν τους κώδικες αυτούς στο ευρύ κοινό ή να τους αποσύρουν τελείως από τον βασικό κώδικά τους. Η εταιρία θέτει ρητά πως η άρνηση λήψης ευθυνών και η μη λύση των παραβιάσεων αυτών θα οδηγήσει τις εφαρμογές αυτές εκτός του Apple Store.

Επικροτείτε τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Apple για την προστασία δεδομένων των χρηστών; Θεωρείτε πως είναι αρκετά ώστε να παταχθούν οριστικά οι παραβιάσεις; Γράψτε μας την άποψη σας στα σχόλια.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Πτώση τιμής για το PS4 στην Αμερική. “Προάγγελος” και για την Ευρώπη;