Η Apple χάνει τον βασικό μηχανικό που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του iPhone

Οι συσκευές iOS της Apple είναι από τις πιο ισχυρές κινητές συσκευές παγκοσμίως, σε μεγάλο βαθμό λόγω των δυνατοτήτων σχεδίασης των chips της εταιρείας. Φαίνεται όμως ότι η επιχείρηση μπορεί να έχει χάσει έναν από τους βασικούς ανθρώπους που συνέβαλαν  στην επιτυχία της.

Ο Gerard Williams III, διευθύνων σύμβουλος της αρχιτεκτονικής πλατφόρμας της Apple, εγκατέλειψε την εταιρεία μετά από εννέα χρόνια, σύμφωνα με μια πηγή του CNET. Ο Williams ήταν υπεύθυνος για κάθε επεξεργαστή από το A7 στο iPhone 5 έως το A12X που παρουσιάστηκε στην τελευταία σειρά iPad Pro.

Το A7 ήταν το πρώτο τσιπ 64-bit που παρουσιάστηκε σε ένα εμπορικό προϊόν και η άφιξή του έπληξε τον κόσμο του Android. Η Apple είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια μακρά περίοδο υπεροχής σε αυτόν τον τομέα από τότε. Ο Gerardείχε την ευθύνη όχι μόνο για την ανάπτυξη του τμήματος του τσιπ της CPU, αλλά και για τη γενική σχεδίαση της SoC της Apple, η οποία συνδυάζει όλες τις διαφορετικές μονάδες επεξεργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός iPhone. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πάντα, από τις κάμερες του iPhone έως και την απόδοση ενός παιχνιδιού εξαρτώνται από το έργο του Gerard, ο ρόλος του στην Apple ήταν πολύ σημαντικός.

Στην Apple, η δουλειά του είναι πιθανόν να έχει διασφαλιστεί σε επερχόμενα μοντέλα, όπως το chip A13, το οποίο θα τροφοδοτεί τα iPhone 2019 αλλά πιθανότατα και το A14 SoC του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει κάποιο χρόνο για να βρει κατάλληλο αντικαταστάτη, αν και άνθρωποι με την εμπειρία του Williams είναι λίγοι.

Αυτή η αποχώρηση μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μακροπρόθεσμα.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Απογοητευμένοι κατά 70% οι χρήστες του PlayStation Plus