Η ακύρωση των DLC και οι νέες ανακοινώσεις για το Final Fantasy XV

Μία απροσδόκητη ανακοίνωση έκανε σήμερα η Square Enix ακυρώνοντας τα τρία από τα τέσσερα προγραμματισμένα dlc packs του Final Fantasy XV, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποχώρηση του σκηνοθέτη Hajime Tabata. Η τελευταία μέρα του Tabata στην Square Enix ήταν στις 31 Οκτωβρίου.

Τα ακυρωμένα dlc του Final Fantasy περιλαμβάνουν τα επεισόδια των Aranea, Lunafreye και Noctis. Το τέταρτο που αφορά τον Ardyn, παραμένει σε εξέλιξη και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019. Τα dlc packs αναπτύχθηκαν από τη Luminous, το νέο studio της Square Enix. Ωστόσο, αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί τώρα στη δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού. Η Square Enix ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στο Luminous που είχε ως αποτέλεσμα κόστος ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Μέχρι τώρα, δεν ήταν γνωστό με τι σχετίζεται η απώλεια του Tabata, αλλά τώρα μοιάζει να συνδέεται με την ακύρωση των DLC. Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Tabata είπε: “Πιστεύω ειλικρινά ότι ο λόγος για τον οποίο καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο είναι εξαιτίας όλων των πιστών μας οπαδών, σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου“. Όσον αφορά για το τι θα κάνει στη συνέχεια, ο Tabata δήλωσε ότι ξεκινά τη δική του εταιρεία. “Έχω ένα έργο που πραγματικά θέλω να δημιουργήσω ως επόμενη πρόκληση, μετά το FFXV. Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να αφήσω τη σημερινή μου θέση και να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση για να επιτύχω το στόχο μου“.

Από αυτή την ημέρα, θα συγχαίρω και θα υποστηρίζω την Square Enix και τη Luminous μαζί με όλους τους fan. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν το FFXV και εκείνους που επίσης με υποστήριξαν προσωπικά“, πρόσθεσε ο Tabata. Επίσης, κατά τη διάρκεια του announcement event, η Square Enix ανακοίνωσε ότι το Multiplayer Mode Final Fantasy XV: Comrades θα κυκλοφορήσει τώρα ως stand alone παιχνίδι, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε το βασικό παιχνίδι για να το παίξετε. Θα υπάρξουν άλλα 10 νέα bosses, καθώς και περισσότερα costumes αλλά και όπλα.

Το FFXV: Comrades, όπως ονομάζεται, θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου. Όσοι αγόρασαν ήδη το expansion Comrades, θα λάβουν δωρεάν τη νέα stand alone έκδοση. Επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Square Enix ανακοίνωσε το cross promotion του FFXV με το Final Fantasy XIV Online, φέρνοντας ένα νέο event εν ονόματι “Adventurer From Another World“, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο Final Fantasy XV σε PS4, Xbox One και PC, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Τέλος, ανακοινώθηκε ένα anime που ονομάζεται Final Fantasy XV Episode Prologue, με το πρώτο teaser να κυκλοφορεί στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ ένα δεύτερο θα κάνει την εμφάνισή του στις 10 Ιανουαρίου.

Ποια η άποψή σας για την ακύρωση των DLC και για τις νέες ανακοινώσεις της Square Enix; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Εν όψη του Black Friday μην ξεχάσετε να δείτε και το νέο μας βίντεο με τις προσφορές που ήδη “τρέχουν”.

Και να μην ξεχάσετε να ρίξετε και μία ματιά στο θεσμό που έγινε λατρεία, και ο λόγος για ποιο άλλο από το Busted Recap.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Χωρίς microtransactions & loot boxes το Crackdown 3