Πόσο θα κοστίζει το PlayStation 5;

Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα.

Η Sony αποκάλυψε πρόσφατα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5 (PS5) μέσα από μία παρουσίαση που είχε σχεδιάσει για το Game Delevoper Conferenece, εξού και οι όποιες, δικαιολογημένες ως ένα βαθμό πάντα, αντιδράσεις σχετικά με το πόσο κατανοητά ή θελκτικά προς το μέσο θεατή ήταν όλα αυτά που παρουσίασε καθώς εξαρχής σχεδιαζόταν για developers. Νομίζω πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι πως η νέα κονσόλα της Sony είναι μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση από το PS4 Pro ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος προσέγγισης της νέας γενιάς, επενδύοντας χρόνο και χρήμα και μπόλικη, μεταξύ άλλων, custom-ιά στο μέσο αποθήκευσης, μια ιδιαίτερη custom υλοποίηση SSD που αγγίζει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες όπως τα 5.5 GB/s σε ασυμπίεστα δεδομένα και τα 8-9GB/s σε συμπιεσμένα.

Component Specification
CPU 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
GPU Architecture Custom RDNA 2
Memory/Interface 16GB GDDR6/256-bit
Memory Bandwidth 448GB/s
Internal Storage Custom 825GB SSD
IO Throughput 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
Expandable Storage NVMe SSD Slot
External Storage USB HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Drive

Παρόλα αυτά, δεν είχαμε ανακοίνωση τιμής του PS5, είχαμε όμως κάποιες τοποθετήσεις του αρχιτέκτονα της κονσόλας, Mark Cerny πως «η τιμή θα είναι ελκυστική προς τους gamers» καθώς και ότι τα 825GB του πολύ γρήγορου αποθηκευτικού μέσου, επιλέχθηκαν με σκοπό να μην ξεφύγουν στο κόστος. «Η τεχνολογία αυτή δεν έρχεται φτηνά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cerny ξεκαθαρίζοντας πως θέλουν να διατηρήσουν τις τιμές που έχουν συνηθίσει στο κοινό τα τελευταία χρόνια.

Η πεποίθηση μου σύμφωνα με όλα αυτά και πιστέψτε με πολλά ακόμη δεδομένα, πιστεύω ότι η τιμή του PS5 δεν θα είναι πολύ υψηλότερη του PS4 την εποχή που κυκλοφόρησε. Η τιμή του PS5 λοιπόν αναμένω να κυμαίνεται μεταξύ των €449,99 με €499,99 και το πόσο θα πιεστεί αυτή προς τα κάτω, καθώς δεν έχει πάρει την τελική της απόφαση η Sony, θα εξαρτηθεί και από το πόσο «επιθετικά» θα κινηθεί τιμολογιακά η Microsoft με το Xbox Series X, με την κονσόλα της να αναμένεται να είναι πιο ακριβή από το PlayStation 5 λόγω του δυνατού hardware που επέλεξε να φιλοξενήσει στην κονσόλα της. Η αντίστοιχη, επιθυμητή, τιμή του PS4, τα €399,99, τα θεωρώ εξαιρετικά δύσκολα αυτή τη στιγμή για το PS5 και θα πρέπει να συμβούν πολλές καταστάσεις ιδιαίτερων συνθηκών για να φτάσουμε εκεί.

Εσείς πόσο πιστεύετε ότι θα κοστίζει το PS5;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
[Video] Η Unreal Engine 4 τρέχει στον Firefox