Havit KB858L: Ένα gaming μηχανικό πληκτρολόγιο για όλες τις «τσέπες»

Μηχανικό πληκτρολόγιο από τη Havit σε ελκυστική τιμή

Πριν λίγο καιρό έπεσαν στα χέρια μου κάποια προϊόντα της Havit, μίας νέας εταιρείας (στην Ελλάδα) στο χώρο των gaming προϊόντων, με τη σειρά Gemenote, που τουλάχιστον προσωπικά δεν γνώριζα μέχρι πριν από λίγο καιρό. Κάνοντας μία έρευνα είδα ότι «στα χαρτιά» φαίνονται πολύ εντάξει ενώ παράλληλα οι τιμές που διατίθενται είναι τουλάχιστον ελκυστικές, για να μην πω πάρα πολύ καλές.

Αποφάσισα λοιπόν να ξεκινήσω από το μηχανικό πληκτρολόγιο Havit KB858L. Αν κάποιος μου έλεγε πριν κάποια χρόνια ότι θα μπορούσες να αποκτήσεις ένα πλήρους μεγέθους μηχανικό πληκτρολόγιο εδώ στην Ελλάδα με 25€ περίπου θα τον κοιτούσα περίεργα, έλα όμως που τόσο κοστίζει το προαναφερθέν. Σε γενικές γραμμές για να επιλέξει κάποιος ένα μηχανικό πληκτρολόγιο γουστάρει κυρίως, πρώτον την αίσθηση των διακοπτών των πλήκτρων (αυτό το clicky στο πάτημα είναι εθιστικό όπως και να το κάνουμε), δεύτερον την στιβαρότητα του πληκτρολογίου και τρίτον τον οπίσθιο φωτισμό που συνήθως έρχεται πακέτο ενώ όποια επιπλέον λειτουργία υπάρχει είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

Στο Havit ΚΒ858L λοιπόν θα βρούμε μπλε διακόπτες, που προσωπικά τους προτιμώ για παράδειγμα από τους κόκκινους καθώς είναι λίγο πιο «θορυβώδεις» και η clicky ικανοποίηση είναι περισσότερο διάχυτη (δεν ξέρω γι’ αυτούς που κάθονται τριγύρω και ακούνε εσένα να πληκτρολογείς αλλά σίγουρα εσύ το απολαμβάνεις). Επίσης, θα βρούμε οπίσθιο φωτισμό (backlit) και μάλιστα με RGB όπου με το συνδυασμό πλήκτρων (δεν υπάρχει εφαρμογή) μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα 9 modes που μας αρέσει περισσότερο αλλά και να αυξομειώσουμε τη φωτεινότητα στα επίπεδα που μας ικανοποιεί. Ακόμη οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα σε αυτό το εύρος τιμής το πληκτρολόγιο να στηρίζεται δομικά σε μία πλήρης μεταλλική πλάκα κάτι που το κάνει ιδιαίτερα στιβαρό. Να μην ξεχάσω να παραλείψω πως θα συναντήσουμε ακόμη δώδεκα πλήκτρα ώστε να διαχειριστούμε πολυμέσα όπως για παράδειγμα music player, play/pause, mute, volume -+ κ.α. ενώ οι πιο απαιτητικοί PC gamers είμαι σίγουρος πως θα εκτιμήσουν τα 26 anti-ghosting keys. Το Havit KB858L συνδέεται στον υπολογιστή μέσω ενός κοινού USB (type A) ενώ αν κάποιος επιθυμεί για παράδειγμα έξτρα θύρες πάνω στο πληκτρολόγιο τότε ίσως θε πρέπει να κοιτάξει σε μεγαλύτερης κατηγορίας και ανάλογους κόστους φυσικά λύση. Επίσης, εύκολα θα μπορούσα να συγχωρήσω ότι το καλώδιο δεν είναι braided αλλά αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι με ξένισε ελαφρώς για τη συνολική πολύ καλή εικόνα του πληκτρολογίου είναι τα «φωτάκια» όταν είναι κλειδωμένα τα Nums Lock, Captions κλπ. που θα τα ήθελα λίγο πιο minimal αλλά αποτελεί πταίσμα όπως είπα και πάλι στη συνολική εικόνα.

Σαν γενική αποτίμηση το Havit KB858L όσον αφορά τα βασικά που ανέφερα και λίγο πιο πάνω με άφησε πλήρως ικανοποιημένο. Η clicky αίσθηση με τους μπλε διακόπτες είναι απολαυστική, το «σκαρί» του άκρως στιβαρό και ενώ είναι πλήρους μεγέθους ταυτόχρονα το λες και compact καθώς αρχίζει και τελειώνει σχεδόν εκεί που βρίσκονται τα πλήκτρα χωρίς περιττά bezzels και φυσικά ο RGB φωτισμός του δίνει μία δυναμική gaming εικόνα. Ο κατασκευαστής δίνει διάρκεια ζωής των πλήκτρων στα 50εκ. χτυπήματα, εγώ θα πω πως και τα μισά να βγάλει θα είμαι ικανοποιημένος. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά με τα περί 25€ που κοστίζει τότε νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με μία απόλυτα vfm επιλογή από τη Havit. Και γιατί μας αρέσει να μιλάμε με βαθμολογίες καμιά φορά, στα 5 αστέρια θα του έδινα εύκολα τα 4.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!