Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

H Valve θα κυκλοφορήσει τη δική της κονσόλα

steamOS-1

Πριν λίγες μέρες η Valve και ο Gabe Newell ανακοίνωσαν το Steam OS, ένα ευέλικτο και παραμετροποιήσιμο open source λειτουργικό στηριζόμενο σε Linux που θα μας παρέχει πλούσια ψηφιακή εμπειρία συμπεριλαμβανομένου του gaming σε διάφορες συσκευές του σπιτιού μας.

Αναμενόμενο ήταν να ακολουθήσει η ανακοίνωση και ενός hardware στοιχείου που θα υποστηρίζει το παραπάνω λογισμικό και θα κοσμεί το κάθε σαλόνι, αν και θα τρέχει και σε κάθε windows PC. Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε η Valve με την κυκλοφορία του Steam Machine μέσα στο 2014, το οποίο θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ενώ θα μπορεί να αναβαθμιστεί ελεύθερα από το χρήστη είτε σε επίπεδο hardware είτε σε επίπεδο software.

steammachines-1024x515

Με μία ενδιαφέρουσα κίνηση η Valve αποφάσισε να δωρίσει σε 300 μέλη του Steam από ένα πρωτότυπο Steam Machine έπειτα από κλήρωση, λειτουργώντας ως testers για την κονσόλα.

Για τους PC gamers που δεν συγκινούνται από την ανακοίνωση του Steam Machine, η Valve τονίζει ότι η υπηρεσία Steam δεν πρόκειται να αλλάξει εις βάρος τους.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!