Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»

H Intel αποκάλυψε το Thunderbolt 5 με ταχύτητες έως 120Gbps

Η Intel με ένα τεράστιο άλμα ανάπτυξης στο Thunderbolt κατάφερε με την πέμπτη έκδοση να επιτύχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 120Gbps.

Μέχρι τώρα το bandwith ήταν περιορισμένο στα 40Gbps ( Thunderbolt 4) ενώ το Thunderbolt 5 διατηρεί τη συμβατότητα με τις προηγούμενες γενιές Thunderbolt και USB. Η νέα έκδοση Thunderbolt είναι βασισμένη στο πρότυπο USB4 v2 και με την νέα τεχνολογία Thunderbolt Boost μπορεί να επιτύχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στα 80Gbps ή έως και 120Gbps υπό προυποθέσεις. Συγκεκριμένα, για να μπορεί ο χρήστης να πιάσει το μέγιστο της ταχύτητας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μία οθόνη υψηλού εύρους ζώνης.

Στην πράξη, η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αφού ένα laptop θα μπορεί να συνδεθεί σε πολλές οθόνες υψηλών προδιαγραφών όπως σε πολλαπλές οθόνες ανάλυσης 8Κ ή και σε τρεις οθόνες 4Κ στα 144Hz. Το Thunderbolt 5 δίνει τη δυνατότητα μέχρι και για χρήση οθόνης με ρυθμό ανανέωσης 540Hz. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση στον τομέα του gaming. Επιπλέον, μπορεί να φορτίσει ένα laptop με ταχύτητες από 140W έως 240W φορτίζοντας απευθείας από τη θύρα χωρίς να χρειάζεται ειδική υποδοχή για φορτιστή.

Φυσικά, το Thunderbolt 4 δεν καταργείται αλλά η Intel πρόκειται να το εισάγει την πέμπτη έκδοση μαζικά προς χρήση ειδικά σε όσους χρειάζονται τόσο μεγάλο bandwith όπως είναι οι fans του gaming, όσοι δημιουργουν απαιτητικό περιεχόμενο ή απλά χρειάζονται ένα δυνατό workstation.

Οι πρώτες συσκευές που υποστηρίζουν το Thunderbolt 5 θα έρθουν μέσα στο 2024.

 

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!