Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

Η Cortana έρχεται στα Windows Phone

Ευχάριστα νέα για τους φανατικούς του Halo, καθώς η αγαπημένη AI της σειράς έρχεται στα Windows Phone.

Microsoft-Cortana-Digital-Assistant

Στην ερχόμενη αναβάθμιση Windows Phone 8.1 θα συμπεριληφθεί και η Cortana, ένας ψηφιακός βοηθός σαν το Google Now και την Siri. Δυστυχώς δεν θα διαθέτει την μορφή του όμορφου ολογράμματος, αντίθετα θα μοιάζει με ένα animated κυκλικό εικονίδιο, ελπίζοντας στο μέλλον η Microsoft να της δώσει την τελική της μορφή. Θα διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά της Siri και του Google Now, όπως να καλεί τον κάτοχο της με ένα παρατσούκλι ή να παρακολουθεί πτήσεις και άλλες αναφορές μέσα σε email και θα υποστηρίζεται από το Bing και το Foursquare. Να σημειωθεί πως θα αντικαταστήσει την ενσωματωμένη αναζήτηση Bing, ενώ θα σχηματίζει μια προσωπικότητα όπως η Siri.

Cortana

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της, είναι η ικανότητα να αποθηκεύει πληροφορίες σε ένα Notebook, που θα την επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα όπως την τοποθεσία, προσωπικές πληροφορίες, υπενθυμίσεις και πληροφορίες επαφών από αυτό. Ακόμα, να αναφερθεί πως παρόλο που κατά τις δοκιμές χρησιμοποιήθηκε το όνομα Cortana, δεν είναι σίγουρο αν η εταιρία θα το κρατήσει και στην τελική του έκδοση.

Από την Microsoft περιμένουμε περισσότερα για τον ψηφιακό βοηθό στο Build Conference, καθώς και ένα preview των Windows Phone 8.1, που θα γίνει 2-4 Απριλίου στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!