H Apple ανακοίνωσε τα AirPods Pro

Μας έπιασε λίγο στον ύπνο

Χωρίς πολλές ανακοινώσεις και φανφάρες, μας συνηθίζει πλέον σε κάτι τέτοια τελευταία, η Apple ανακοίνωσε τα τρίτης πλέον γενιάς, AirPods Pro.

Τα νέα AirPods,  έχουν έναν νέο in-ear σχεδιασμό και ενσωματώνουν active noise cancellation, φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε και εδώ την θήκη ασύρματης φόρτισης.

Τα AirPods Pro, πέραν του  Bluetooth 5.0, έρχονται με τον νέο επεξεργαστή H1 και 10 audio cores, κάθε bud πλέον έχει τρία διαφορετικά “βουλώματα” σιλικόνης που θα ταιριάξει σε κάθε αυτί, αλλά ταυτόχρονα δεν θα ταίριαζε και σε πολλούς, καθώς αυτό το “σκληρό” πλαστικό, με αυτόν τον σχεδιασμό, βόλευε ήδη αρκετούς.  Ακόμα, το καινοτόμο σύστημα εξαερισμού για την σωστή…πίεση στο αυτί, είναι εκεί για να μην μας ενοχλεί, ακόμα και μία απότομη αλλαγή υψομέτρου!

Το προηγμένο λογισμικό για την ακύρωση του εξωτερικού θορύβου, υποστηρίζεται από μία νέα λειτουργία που ονομάζεται Transparency. Το…transparency μας εξασφαλίζει ότι η φωνή αυτού που μιλάμε, ακούγεται φυσική, και η ενεργή ακύρωση θορύβου στα AirPods Pro, προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή εξωτερικού ήχου. Μας κάνει να ακούμε αυτό και μόνο που έχει σημασία, είτε είναι τραγούδι, είτε συνομιλητής.

Πως λειτουργεί όλο αυτό; Τα δύο μικρόφωνα, κάνουν την “βρώμικη” δουλειά, με το ένα να “βλέπει” προς τα έξω και ανιχνεύει τον εξωτερικό ήχο καθώς κάνει ανάλυση στον ήχο που βρίσκεται στο περιβάλλον. Πρακτικά, τα AirPods Pro δημιουργούν έναν “αντι-ήχο” που ακυρώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος. Το δεύτερο μικρόφωνο “κοιτάει” προς τα μέσα, και ακυρώνει τον θόρυβο που εντοπίζεται στο μικρόφωνο. Η Apple κατάφερε να κάνει αυτή την ακύρωση θορύβου να προσαρμόζει συνεχώς το σήμα ήχου, 200 φορές ανά δευτερόλεπτο!

Σε όλο αυτό, βοηθάει και ένας ενισχυτής, που παρέχει σταθερό και ταυτόχρονα δυνατό και πλούσιο μπάσο έως 20Hz με λεπτομερή ήχο μέσης και υψηλής συχνότητας.

Κάτι ακόμα που είναι εντυπωσιακό, είναι πως η Transparency λειτουργία παρέχει στους κατόχους τη δυνατότητα να ακούσουν την μουσική τους και ταυτόχρονα το περιβάλλον γύρω τους.

Μετά από πολλά αιτήματα, η Apple στα νέα AirPods Pro, προσέθεσε και την υποστήριξη της Siri. Με το γνωστό “Hey Siri”,  μπορεί με απλές φωνητικές εντολές, να ξεκινήσει να παίζει ένα τραγούδι, να ανεβάσουμε ή να χαμηλώσουμε την ένταση, να πάρουμε τηλέφωνο κ.α. Κάτι που είχαμε δει στο iOS 13, είναι το Audio Sharing, πρακτικά ένας φίλος μας με ένα άλλο ζευγάρι AirPods, μπορεί να φέρει τα ακουστικά του κοντά στο iPhone ή το iPad μας για να ακούσει το τραγούδι στο Spotify ή να δει μαζί μας το επεισόδιο Stranger Things που βλέπουμε.

Τεχνολογίες όπως,  Dual optical sensors, Motion-detecting accelerometer, Speech-detecting accelerometer, Force sensor και αδιάβροχη πιστοποίηση IPX4, είναι μερικά από εκείνα που έρχονται να συμπληρώσουν τα AirPods Pro τεχνολογικά, καθώς και η θήκη φόρτισης που υποστηρίζει Qi τεχνολογία.

Από θέμα αυτονομίας, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από την πρώτη γενιά. Χρήση όλη μέρα! Τα AirPods Pro, μας παρέχουν μέχρι 4,5 ώρες μουσικής με μία μόνο φόρτιση και 5 ώρες χωρίς να είναι ενεργή η ακύρωση θορύβου ή η διαφάνεια. Οι 3,5 ώρες ομιλίας των ακουστικών, και η μοναδική φόρτιση της θήκης, μας παρέχει περισσότερες από 24 ώρες μουσικής και 18 ώρες ομιλίας, ενώ με μόνο μία πεντάλεπτη φόρτιση του σετ, θα έχουμε άνετα μία ώρα μουσικής ή μία ώρα ομιλίας.

Τέλος, τα AirPods Pro θα έρθουν με τιμή περίπου στα 220 ευρώ και θα είναι διαθέσιμα στις 30 Οκτωβρίου του μήνα που διανύουμε.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Νέα εντυπωσιακά πλάνα από το Resident Evil 2 Remake