Γραφίδα με κάμερα: Μια πιθανή επερχόμενη τεχνολογία στη Samsung.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εντοπίστηκε από το Patently Mobile, η Samsung σκέφτεται σοβαρά να κατασκευάσει μια φωτογραφική μηχανή με οπτικό ζουμ σε μια επερχόμενη γραφίδα/στυλό. Στο εν λόγω δίπλωμα, το οποίο έχει κατατεθεί από τον Φεβρουάριο του 2017 και καταχωρήθηκε προχθές,αναφέρεται πως το στυλό αυτό θα μπορεί να στείλει ασύρματα όλες τις εικόνες πίσω στη συσκευή, πιθανώς μέσω Bluetooth, το οποίο έχει προστεθεί ήδη στη γραφίδα του Note 9 S Pen.

Αναφέρεται πως μια τέτοια τεχνολογία θα έχει αρκετά οφέλη στο μέλλον. Μια αποσυνδεδεμένη κάμερα μπορεί να προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο λήψης των φωτογραφιών αν και άρθρο της  engadget, υποστηρίζει πως μια τέτοια τεχνολογία πιθανώς να αποτελέσει έναυσμα για παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε περιφερειακά gadgets κινητών και tablet αλλά αρκετά από αυτά δεν είχαν την αναμενόμενη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό ή δεν κυκλοφόρησαν καν στην λιανική αγορά. Δεν ξέρουμε σίγουρα αν η Samsung θα τολμήσει να εφαρμόσει μια τόσο καινοτόμα αλλά και ριψοκίνδυνη ιδέα, αλλά δεδομένου των χαμηλών πωλήσεών της το 2018 αλλά και της ανόδου πολλών μικρότερων εταιριών, σίγουρα θα προσπαθήσει να εισάγει νέες καινοτομίες στην αγορά.

Θεωρείτε πως η συγκεκριμένη ιδέα θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση από τους καταναλωτές; Πόσο καινοτόμα σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Γράψτε μας την άποψη σας στα σχόλια.

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Dark Souls 3: Ημερομηνία κυκλοφορίας για Ευρώπη και Αμερική