Busted.gr

Frantics

Frantics

Το Frantics αποτελεί ένα ακόμα παιχνίδι από τη σειρά PlayLink της Sony, η οποία έρχεται να ενισχύσει και να γεφυρώσει το χάσμα της διασκέδασης που προσφέρει μία κονσόλα σε casual κοινό που αρέσκεται απλά να αλληλεπιδρά με το smartphone ή το tablet του. Αυτό που κάνει το Frantics να ξεχωρίζει στα δικά μου μάτια είναι ότι πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι της νεοσύστατης σειράς που αναφέρθηκε μόλις πριν για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον, το Frantics είναι πλήρως εξελληνισμένο συμπεριλαμβανομένου ελληνικής μεταγλώττισης και οφείλω να ομολογήσω ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι αρκετά αξιοπρεπής σε σημείο που όχι μόνο δεν ενόχλησε το απαιτητικό μου γούστο στο συγκεκριμένο τομέα των ελληνικών μεταγλωττίσεων αλλά, δεύτερον, έσπασε και το χειλάκι μου με κάποια αστεία του παρουσιαστή του παιχνιδιού, της πανούργας αλεπούς που προσπαθεί να χειραγωγήσει παίκτες και καταστάσεις.

Τρίτον, το Frantics διαθέτει δεκαπέντε mini-games στα οποία λαμβάνουμε μέρος έως τέσσερις παίκτες μέσω της εφαρμογής κινητών που ονομάζεται – πως αλλιώς – Frantics και είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσα από το Store της συσκευή μας. Για να λάβουμε μέρος στα επιμέρους mini-games κάνουμε χρήση είτε της οθόνης αφής είτε του γυροσκοπίου της συσκευής μας και όλα λειτουργούν όμορφα και απροβλημάτιστα χωρίς παραφωνίες και αποσυνδέσεις. Κερδίζοντας κάθε mini-game αποκτούμε στέμματα και στο τέλος της κάθε παρτίδας, ο κάτοχος περισσοτέρων στεμμάτων κερδίζει. Βέβαια η παμπόνηρη αλεπού – παρουσιαστής μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα καλώντας, επί προσωπικού στη συσκευή ενός παίκτη και κάνοντάς του μία δελεαστική πρόταση, κάτω από το τραπέζι, με ανταλλαγή στέμματα. Επίσης, κατά τη πορεία μας μέσα στα mini-games συλλέγουμε νομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αγοράσουμε μέσω μια πλειστηριακής διαδικασίας, στο τέλος κάθε παρτίδας, στέμματα ή ακόμα και power-ups ανάμεσα στα παιχνίδια.

Διασκεδαστικό το είπαμε, με χιούμορ το είπαμε, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες – βλέπε παρουσιαστή αλεπού – το είπαμε, που χωλαίνει όμως το Frantics; Το Frantics λοιπόν χωλαίνει στη διάρκεια και το πόσο γρήγορα καταντά επαναλαμβανόμενο. Το κάθε mini-game παίρνει μόνο λίγα λεπτά να ολοκληρωθεί, ειδικά αν παίζουμε δύο άτομα και η παρτίδα των επιλεγμένων mini-games κάθε φορά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει συνολικά ούτε την μία ώρα. Μην ξεχνάμε όμως πως έχουμε να κάνουμε με ένα παρεΐστικο party game και όσο ανανεώνεται η παρέα και οι αντίπαλοί μας στο παιχνίδι τόσο ανανεώνεται κι η διάθεση μας.

Μπορεί το Frantics να μην είναι το πιο πρωτοποριακό παιχνίδι στον κόσμο αλλά για την σειρά PlayLink της Sony είναι ίσως ο πιο άξιος και ευχάριστος εκπρόσωπός της. Τα διασκεδαστικά mini-games, ο ανάλαφρος χαρακτήρας του παιχνιδιού και ο κατά βάση απροβλημάτιστος χειρισμός από τη κινητή συσκευή μας αναγάγουν του Frantics σε μία αξιόλογη επιλογή αλλά και σε ένα παράδειγμα για το πόσο ευχάριστο χρόνο, ανεξαρτήτου διάρκειας, μπορεί να προσφέρει το PlayLink γενικότερα όταν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Party Game
Κυκλοφορεί για: PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 06/03/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: Sony Hellas
Εκδότρια εταιρία: Sony Interactive Entertainment
Εταιρίες ανάπτυξης: KnapNok Games
7 ΑΞΙΟΛΟΓΟ

The Good

  • Πλήρως εξελληνισμένο
  • Διασκεδαστικό
  • Σχεδόν απροβλημάτιστος χειρισμός
  • Χιουμοριστικό

The Bad

  • Σύντομο
  • Επαναλαμβανόμενο μετά από ένα σημείο
7 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr