Fallout 76: Όσα πρέπει να ξέρετε σε ένα και μόνο άρθρο

Tην Δευτέρα τελείωσε το εμπάργκο που υπήρχε από μεριάς της Bethesda και διάφορες πηγές που έπαιξαν μία πρώιμη έκδοση του Fallout 76 ανήρτησαν το Playthrough τους και μοιράστηκαν διάφορες πληροφορίες. Εμείς ενώ δεν ήμασταν ανάμεσα σε αυτoύς αποφασίσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες σε ένα συγκεντρωτικό άρθρο και να σας τις παρουσιάσουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

 • Ο χάρτης του Fallout 76 είναι 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Fallout 4, η εικόνα του στο μενού δεν θα έχει πάνω του ονόματα αρχικά αλλά μέσω της ζωγραφιάς θα υπάρχει οπτική περιγραφή.

 • Θα είναι Always Οnline παιχνίδι και δε θα υπάρχουν NPCS στο κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν Quests ή καθόλου ιστορία αφού θα υπάρχουν να διαβάσουμε τερματικά και άλλα ιδιόχειρα σημειώματα καθώς και Quests. Δεν θα είναι όμως ένα παραδοσιακό Fallout παιχνίδι όπως αυτά που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια. Quests θα παιρνουμε αυτόματα κάνοντας απλές πράξεις όπως να Lootαρουμε κάτι η να μπούμε κάπου. Θα υπάρχουν και Events, η ακόμα σε όλο το Server κάποια quests που θα λαμβάνονται αυτόματα! Διάφορα εβδομαδιαία Challenges θα είναι επίσης μέσα στα πραγμάτα που θα γεμίζουν το Quest log μας.
 • Λόγω των μόνο 24 ατόμων ανά Server δε θα βλέπουμε τόσο συχνά άλλους παίκτες και η εμπειρία θα είναι σα να παίζουμε Single Player Online.
 • Μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε στο κόσμο αλλά δε θα καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί αφού διαφορετικές περιοχές θα έχουν διαφορετικό Level Requirement.
 • To Crafting και το Scavenging δηλαδή να μαζέυουμε διάφορα φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα και να φτιάχνουμε – χτίζουμε διάφορα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Θα υπάρχουν συνταγές για Crafting. Στους πάγκους εργασίας  C.A.M.P. (Construction and Assembly Mobile Platform) που κάνουμε Craft πρέπει να περιμένουμε τη σειρά μας. Τα σπίτια που χτίζουμε μπορούν να γίνονται και Blueprinted στο C.A.M.P ώστε σε επικείμενη καταστροφή να μη τα κάνουμε από την αρχή. Το C.A.M.P το στήνουμε όπου θέλουμε και είναι κάτι σαν κινητή βάση που κάνουμε Fast Travel προς εκεί όπως και Respawn.
 • Μπορούμε και κάνουμε Claim περιοχές πολεμώντας και νικώντας και στη συνέχεια μπορούμε να χτίζουμε εκεί.
 • Η επιβίωση είναι χαρακτηριστικό του Fallout 76 και το να είμαστε Well Rested, Well Fed (χορτάτοι), Well Tuned and Hydrated (εφυδατωμένοι) είναι σημαντικό! Μέσω της ακτινοβολίας ίσως να παθαίνουμε μεταλλάξεις ενώ θα μπορούμε και να κολλήσουμε ασθένειες. Το να τρώμε καλά και να πίνουμε καθαρό νερό είναι βασικό. Ο εξοπλισμός μας θα χαλάει σιγά σιγά με τη χρήση και θα πρέπει να τον συντηρούμε. Το φαγητό έχει ημερομηνία λήξης.
 • Η Bethesda στοχεύει η αλληλεπίδραση και η τυχαία συνάντηση με άλλους ανθρώπους Online να είναι ένα συναρπαστικό γεγονός. Πως θα αντιδράσει ο καθένας; Θα θελήσει να βοηθήσει να κλέψει, να σκοτώσει, να κάνει Trade η να μείνει αμέτοχος;
 • Θα υπάρχει συνάινεση στο PvP κομμάτι αφού αρχικά ο ενδιαφερόμενος θα μας πυροβολεί και μόνο άμα ανταποδώσουμε θα εμπλεκόμαστε. Aν δεν ανταποδώσουμε τα πυρά τότε ο αντίπλαος μας κάνει ελάχιστο Damage ώστε να προλάβουμε να δραπετεύσουμε. Αν κάποιος καταφέρει να μας δολοφονήσει ψυχρά τότε δεν κερδίζει τίποτα και μπαίνει αυτόματα σε ενός είδους μαύρη λίστα, θα γίνεται επικυρηγμένος σε όλο το Server έναντι Reward σε όποιον τον σκοτώσει. Ένα εικονίδιο θα υπάρχει στο χάρτη για να ξέρουν όλοι που είναι.
 • Θα υπάρχει η επιλογή να παίζουμε χωρίς να είμαστε διαθέσιμοι για PvP για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις . Το Level του καθενός θα παίζει ρόλο στο PvP. Κάποιος σε μικρό level ενάντια σε κάποιον πολυ μεγαλύτερο δε θα έχει ελπίδες.
  To PvP αποσκοπεί στο να κλέβουμε τα αντκείμενα που κουβαλάει πάνω του ο χαμένος.
 • Λόγω της επικινδυνότητας του κόσμου η επιλογή Co-Op φαντάζει αναγκαία (δεν είναι) και συναρπαστική. To In-game Chat θα είναι Proximity based δηλαδή θα επηρεάζεται από την απόσταση. Κάθε εχθρός που θα κερδίζουμε θα έχει Loot για κάθε ένα παίκτη όπως και τα περιεχόμενα των διαφόρων Chests αλλά τα αντικείμενα που θα βρίσκονται στα ανοιχτά θα τα παίενι μόνο ένας.
 • Θα υπάρχει Fast Travel εκεί που θα βρίσκεται ο φίλος μας με ελάχιστο Loading Και μηδενικό κόστος σε Caps. Κάνουμε Join σε φίλους που ήδη παίζουν η ξεκινάμε το party μας από πριν. Ενώ κάθε server θα έχει 24 άτομα, θα υπάρχει κάποια ευελιξία αν θέλουμε να κάνουμε Join.
 • Μπορούμε να παίζουμε και μόνιμα Solo αλλά πάντα Online.
 • To Vault-Tec Assisted Targeting System ή αλλιώς V.A.T.S έχει προφανώς υποστεί αλλαγές. Δεν παγώνει το χρόνο προφανώς αλλά πάλι μας τροφοδοτεί οπτικά με ποσοστά επιτυχημένης βολής στα διάφορα μέλη του εχθρού σε Real Time. Θα πρέπει να αποφασίζουμε γρήγορα που και αν θα ρίξουμε καθώς τα ποσοστά θα αλλάζουν καθώς ο χρόνος κυλάει και εμεις με το εχθρό κουνιόμαστε.
 • Το S.P.E.C.I.A.L επιστρέφει (Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck) και βάζουμε ένα πόντο ανά Level Up μέχρι το level 50.
 • To Perk σύστημα θα είναι μέσω διαφόρων καρτών. Τις κάρτες αυτές θα μπορουμε να τις μοιραζόμαστε με άλλους και να της επαναχρησιμοποιούμε όσες φορές θέλουμε. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι οτι δεν αλλάζουν δραματικά το παιχνίδι αλλά δίνουν μικρά Bonuses που αθροίζονται. Άλλες κάρτες έχουν άλλα Requirements και κάποιες είναι πιο δυνατές από άλλες. Αυτό φαίνεται μέσω του Rank της κάθε κάρτας και για να κάνουμε equip μία Rank 3 κάρτα πρέπει να έχουμε το αντίστοιχο S.P.E.C.I.AL Stat στο κατάλληλο νούμερο.

 

 • Θα υπάρχουν Microtransactions χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα Atoms. Μπορουμε και κερδίζουμε Atoms όμως και In-game παίζοντας και έτσι θα τα λαμβάνουμε συχνά από τις διάφορες πράξεις μας. Αυτα εξαργυρώνονται για να αγοράσουμε κουστούμια, Cosmetics, skins και άλλα παρόμοια. H Xbox One έκδοση θα έρχεται με 500 Atoms ως μέρος της συνεργασίας  – φλερτ Microsoft – Bethesda.
 • Οι Nukes εννοείται ότι υπάρχουν και μέσω κωδικών που κάθε παίκτης θα βρίσκει δύσκολα ένα μέρος του, θα μπορεί να τα εκτοξεύσει (στο σπίτι του γείτονα) αφού πρώτα συνεργαστεί με αυτόν που έχει άλλο μέρος του κωδικού. Προσοχή όμως γιατί τα Nukes αφήνουν ακτινοβολία και αλλάζουν το περιβάλλον! Όμως δίαφορα νέα στοιχεία θα εμφανιστούν για να τα lootάρουμε με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε High Level εξοπλισμο! Οι Nukes λοιπόν είναι αναγκαίες!
 • Θα υπάρχει Photo Mode
 • To Demo που έπαιξε ο τύπος είναι παλιό Build και η Bethesda υπόσχεται ότι το τελικό παιχνίδι θα είναι βελτιωμένο
 • Η Bethesda θέλει να το υποστηρίξει για χρόνια, όπως ήδη κάνει με το TES Online. Τα μελλοντικά DLC – Updates θα είναι δωρεάν.
 • Το Soundtrack το επιμελείται και πάλι ο Inon Zur όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και μπορείτε να ακούσετε το main Theme εδώ:
 • H Beta θα ανοίξει για τα Preorders  στις εξής ημερομηνίες:
  Xbox One – Tρίτη  23 Οκτώβρη
  PS4 and PC  – Τρίτη  30 Οκτώβρη

Το Fallout 76 θα κυκλοφορήσει στις  14 Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC.

Πως σας φαίνεται το Fallout 76; Αλλάξατε γνώμη; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Το νέο update για το Paladins κυκλοφόρησε