Falcon Age

Κοντά στα τέλη Αυγούστου του 2018 ανακοινώθηκε το Falcon Age ως ένας νέος ΑΑ τίτλος που θα ερχόταν στο PlayStation 4 με υποστήριξη PlayStation VR. Το τελευταίο έδωσε ενθουσιασμό στους κατόχους PlayStation VR αφού στο Trailer φαινόταν ότι θα χειραγωγούσαμε το δικό μας ψηφιακό Γεράκι. Ποιος δε θα ήθελε να έχει το δικό του γεράκι – pet και να του δίνει εντολές;

Δίχως να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, το Falcon Age μας αφηγείται μία απλή ιστορία κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν να ελευθερωθούν από τα ψέματα και την αποικιακού τύπου εκμετάλλευση κάποιας πολυεθνικής εταιρείας. Αυτό μας γίνεται αμέσως αντιληπτό από το αρχικό Tutorial που μας βρίσκει κάθε μέρα μέρα στη φυλακή να κάνουμε την ίδια εργασία έως ότου γνωρίζουμε το σύντροφό μας, το πιστό μας γεράκι, που παίρνουμε υπό τη προστασία μας.

Falcon Age_20190413163832

Το Falcon Age στην VR εκδοχή του παίζεται με DualShock 4 ή με 2 Move Controlers (με πιο Immersive τρόπο τον δεύτερο) αφού εμπλεκόμαστε με χειρονομίες όπως να σφυράμε για να έρθει το γεράκι και να απλώνουμε το χέρι μας για να προσγειωθεί πάνω του. Φυσικά υπάρχουν και ρυθμίσεις για Motion Sickness όπως teleportation ή περιστροφή της κάμερας υπό προκαθορισμένη γωνία.

Το γεράκι είναι κυριολεκτικά το δεξί αριστερό μας χέρι και ο Σταρ του Falcon Age. Εκτός του ότι ο Developer έχει ξοδέψει πολύ χρόνο για να το φέρει στην ζωή μέσω των πολύ καλών animations του και μέσω της γενικότερης εμφάνισής του, αυτό ανεβάζει το Gameplay παραπάνω από τα κλασσικά (για το VR) “βγάλε το εργαλείο, εκτέλεσε την πράξη με τα χέρια σου – πιάσε αυτό, άστο εκεί”. Το Γεράκι μας μπορούμε να το φωνάξουμε να έρθει να κάτσει στο χέρι μας, να του υποδείξουμε που να επιτεθεί, να το περιποιηθούμε. Χρειάζεται συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς κατά την διάρκεια της απλής ομολογουμένως μάχης καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.  Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα συγκεκριμένο εχθρό πρέπει να τον κάνουμε Stun εμείς, να το στείλουμε το γεράκι να τον κρατήσει ανάποδα ώστε να εμφανιστεί το αδύνατό του σημείο. Υπάρχει συνεργία τύπου ”κάνε επίθεση εκεί να σε καλύψω” αν και τα πράγματα ποτέ δεν αποκτάν βάθος. Υπάρχουν για παράδειγμα βόμβες που δίνουμε στο γεράκι για τις πετάξει αλλά λόγω της έλλειψης του βάθους μπορούμε πολύ απλά να κερδίσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μέχρι να τελειώσει η 6ωρη περιπέτειά μας μέσω των πολύ απλών Main και Side Quests, θα έχουμε κάνει πισωγυρίσματα και θα έχουμε αναβαθμίσει το γεράκι μας με εξοπλισμό (και Cosmetics) για να ανοίξει ‘εκείνος ο δρόμος που ήταν απαγορευμένος’. Υπάρχει και κάποιο είδος κυνηγιού με σκοπό το Crafting για Consumable αλλά πέρα από το Health Consumable τίποτα δεν είναι απαραίτητο η ιδιαιτέρως αναγκαίο. Το Falcon Age μας δίνει απλές αποστολές προς εκτέλεση ενώ υπάρχουν και διάλογοι που διαλέγουμε απαντήσεις για να δώσουμε τον προσωπικό μας τόνο.

Η παρουσίασή του Falcon Age είναι καλαίσθητη δεδομένου της ΑΑ φύσης του με όμορφα γραφικά και καλή υποστήριξη του PS4 Pro. Κάποια τοπία όταν τα επισκεφθούμε πρώτη φορά θα μας κάνουν εντύπωση. Aν πάσχει όμως κάπου η παραγωγή του Falcon Age είναι ο ήχος η μάλλον το πολύ απλό φάσμα του. Δεν ακούγονται τα βήματά μας γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ότι κινούμαστε με Segway. H φύση γύρω μας θα έπρεπε να έχει πιο πλούσια ηχητικά ζωή ενώ η μουσική κάνει απλά τη δουλειά της. Προσωπικά θα προτιμούσαμε να είχε πιο σποραδικά την non-stop μουσική εκεί που πρέπει και περισσότερα διάφορα ηχητικά εφέ της φύσης.

Το Falcon Age κατά την άποψή μας συστήνεται πιο εύκολα σε κατόχους PlayStation VR μιας και η εμπλοκή με το Virtual γεράκι είναι η κυρίως ατραξιόν του. Κατά συνέπεια είναι μία τίμια προσθήκη για την VR βιβλιοθήκη μας και τα πάει καλύτερα από άλλα παρόμοια παιχνίδια παρόμοιας τιμής. Το αρνητικό του Falcon Age είναι ότι παρ όλη την ποικιλία που φέρει δεν υπάρχει το απαραίτητο βάθος αν και αυτό είναι ίσως λογικό, δεδομένης της Budget τιμής του των 20 ευρώ.


Ακολουθεί ένα Gameplay Βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube με κάποια αποσπάσματα:

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″]

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PlayStation 4 Pro/PlayStation VR 
Είδος παιχνιδιού: Action-Adventure Game
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 09/04/2019
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4 (€20)
Εταιρεία ανάπτυξης & Εκδότρια εταιρείαOuterloop Games

Ευχαριστούμε τη Sony Hellas για την έγκαιρη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review.[/vc_column][/vc_row]

More Stories
Τα ψώνια του Σαββατοκύριακου (08/04): Οι καλύτερες προσφορές