Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Gaming Αμαρτίες #4 στο κανάλι μας στο YouTube

Exynos 2200: Αποκαλύφθηκε από την Samsung και εντυπωσιάζει

Ο επεξεργαστής που θα ενσωματώνεται στις νέες ναυαρχίδες της Samsung (αναλόγως την περιοχή) και συγκεκριμένα στη σειρά Galaxy S22, ανακοινώθηκε και δεν είναι άλλος από τον Exynos 2200. Κατασκευασμένος με την τεχνολογία επεξεργασίας των 4nm EUV και νέα GPU ειδικά κατασκευασμένη για το συγκεκριμένο chip που ονομάζεται Xclipse.

Είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική AMD RDNA2 και για το λόγο αυτό πρόκειται για ένα μοναδικό SoC που φέρνει πολύ εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως ray tracing και μεταβλητό rate shading κάτι που είναι πρωτοποριακό στην κατηγορία των smartphones

Το ray tracing -για όσους δεν γνωρίζουν- πρόκειται για μία τεχνολογία που προσομοιάζει την συμπεριφορά του φωτός στην πραγματικότητα, υπολογίζοντας την κίνηση και το χρώμα των αντικειμένων καθώς το φως “χτυπάει” πάνω στις επιφάνειες. Έτσι, προσδίδονται πολύ ρεαλιστικά εφέ και εντυπωσιακά γραφικά κάνοντας τα παιχνίδια που υποστηρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά, εξαιρετικά εντυπωσιακά.

Το μεταβλητό rate shading είναι άλλη μία τεχνολογία που συναντάμε στα παιχνίδια του PC ή των κονσολών. Προσφέρει στους developers τη δυνατότητα να εφαρμόσουν χαμηλότερη σκίαση σε σημεία μέσα στο παιχνίδια χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα και έτσι χαρίζουν βελτιωμένο frame rate αλλά και ομαλότητα κατά το gameplay.

Ο Exynos 2200 είναι ένας από τους πρώτους επεξεργαστές που ενσωματώνουν Armv9 CPU πυρήνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για οκταπύρηνο επεξεργαστή με έναν μονό πανίσχυρο Cortex-X2 πυρήνα, τρεις Cortex A710 που εξισορροπούν την απόδοση και την αποδοτικότητα ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις Cortex-A510 αναλαμβάνουν την καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας.

Σε σχέση με τον Exynos 2100, το φετινό  μοντέλο έχει διπλάσιες επιδόσεις, επιτρέποντας περισσότερους παράλληλους υπολογισμούς, βελτιώνοντας την συνολική AI απόδοση. Αυτό οφείλεται τόσο στην νέα GPU (και την αναβαθμισμένη CPU) όσο και στην πιο ισχυρή NPU σε σχέση με τον προκάτοχο.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο chipset μπορεί να υποστηρίξει έως και 200MP μονή κάμερα, 8K καταγραφή βίντεο, 4Κ οθόνες έως 120Hz ή QHD+ στα 144Hz. Φυσικά, είναι ικανό να συνδυαστεί με τις πιο πρόσφατες LPDDR5 μνήμες RAM αλλά και τους UFS 3.1 αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τη Samsung, ο Exynos 2200 ήδη έχει μπει σε παραγωγή χωρίς να γνωρίζουμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς Galaxy S22.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

Πηγή