Busted.gr

Everybody’s Golf | Hands On | Αξίζει η αναμονή στο PS4;

Everybody’s Golf | Hands On | Αξίζει η αναμονή στο PS4;

Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την ανακοίνωση της Clap Hanz για τον ερχομό του Everybody’s Golf στην τρέχουσα γενιά κονσολών και συγκεκριμένα το PS4 ενώ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του Αυγούστου για να δούμε το παιχνίδι να κυκλοφορεί κανονικά. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε όμως, η Sony μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την κλειστή Beta του παιχνιδιού και να περάσουμε κάποιες ώρες μαζί του.

Η σειρά Everybody’s Golf δεν είναι άγνωστη και παιχνίδια που φέρουν την συγκεκριμένη ονομασία κυκλοφορούν από το 1997 στο πρώτο PlayStation μέχρι σήμερα. Όπως γίνεται αντιληπτό το Everybody’s Golf έρχεται με φιλοδοξίες και θέλει να κερδίσει μεγαλύτερο κοινό. Για τους μη μυημένους στη σειρά, προφανώς και το παιχνίδι δεν αποτελεί ένα golf simulator αλλά μία arcade εκδοχή του που σκοπό έχει να προσφέρει χαλαρή διασκέδαση. Το ύφος είναι ανάλαφρο ενώ από την πολύ αρχή καλούμαστε να δημιουργήσουμε έναν παίκτη στα δικά μας γούστα. Μία διαδικασία που σε όλες σχεδόν τις πτυχές της μου θύμισε την δημιουργία avatar στο Xbox Live. Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην πίστα που επιλέγουμε ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Beta διαθέσιμη ήταν μόνο μία πίστα.

Εκεί λοιπόν είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε οτιδήποτε θέλουμε. Υπάρχουν κρυφά αντικείμενα για να αναζητήσουμε και να συλλέξουμε ενώ το πιο σημαντικό, να δοκιμάσουμε τρύπες του golf και να γίνουμε καλύτεροι τρύπα με την τρύπα. Στο πλήρες παιχνίδι οι δραστηριότητες σε αυτού του είδους ελεύθερης περιήγησης θα είναι σαφώς περισσότερες. Επίσης, μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε και να μιλήσουμε μέσω chat με τουw υπόλοιπους παίκτες που συναντούμε στο χώρο, σχεδόν όπως γινόταν στο PlayStation Home του PS3.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την επιβράβευση μέσω XP και τη δυνατότητα να ανεβούμε επίπεδο εξελίσσοντας τις εκτελεστικές μας ικανότητες, όπως για παράδειγμα την ακρίβεια και την απόσταση που μπορούμε να στοχεύσουμε. Ακόμη, συναντούμε ένα νέο multiplayer mode με την ονομασία Turf War, με υποστήριξη έως οχτώ παικτών  όπου στην ουσία χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και σκοπός είναι να κυριαρχήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες τρύπες του golf.

Το Everybody’s Golf στο PS4 προορίζεται όπως ανέφερα και λίγο πιο πάνω για χαλαρές στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Η ελευθερία που προσφέρει και η αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες σε αυτό το βαθμό τοποθετεί τον πήχη της επιτυχίας του και στο κατά πόσο θα καταφέρει να απορροφήσει τους παίκτες στο μέγεθος της κοινότητας που θα δημιουργήθει. Εάν αρκετοί παίκτες το αγκαλιάσουν και δημιουργήσουν μία ενεργή κοινότητα που θα διαρκέσει στο χρόνο τότε δεν βρίσκω κάποιον τρανταχτό λόγο για να αποτύχει το Everybody’s Golf. Από την άλλη αν και υπάρχουν ή τουλάχιστον θα υπάρχουν στο τελικό προϊόν single-player τουρνουά η πιθανή απουσία μίας ενεργής διαδικτυακής κοινότητας ίσως το περιορίσει αρκετά. Εύχομαι ο κόσμος να το αποδεχθεί στον βαθμό που του αναλογεί καθώς το Everybody’s Golf αποτελεί το κάτι διαφορετικό το οποίο ξεφεύγει από την πλειοψηφία κοινών τίτλων με παραλλαγές που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4
Είδος: Arcade, Sports
Κυκλοφορεί για: PS4
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/08/2017
Διάθεση για την Ελλάδα: Sony Hellas
Εκδότρια εταιρία: Sony Interctive Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης: Clap Hanz

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr