Επίσημα τα Apple iPad Air και Watch Series 6

H Apple ανακοίνωσε επίσημα τα νέα της προϊόντα (μέσα σε αυτά δεν είναι το νέο iPhone 12) μέσω του πολυαναμενόμενου event της.

Apple iPad Air

Με τιμή στα $599, η νέα γενιά iPad Air έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Έχει μικρότερα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης σε σχέση με τον προκάτοχό του ενώ το Touch ID έχει ενσωματωθεί στο πλήκτρο ενεργοποίησης. Η Liguid Retina οθόνη του είναι τεχνολογίας LCD, στις 10,9 ίντσες με ανάλυση 2360 x 1640 pixel.

Σημαντικότατη εξέλιξη έχουμε στον τομέα των επιδόσεων, με την Apple να ενσωματώνει τον κορυφαίο εξαπύρηνο επεξεργαστή A14 (5mm). Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη μνήμη RAM αλλά από άποψη SoC θα έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 40% καλύτερες συνολικές επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αλλά και καλύτερο performance στα παιχνίδια χάρη στην βελτιωμένη τετραπύρηνη GPU.

Μπορεί να μην μάθαμε το φορτίο της μπαταρίας αλλά γνωρίζουμε ότι θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 20W μέσω θύρας USB-C. Η κύρια κάμερα της ταμπλέτας είναι 12MP και η εμπρόσθια FaceTime HD στα 7MP με δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 1080p@60fps.

Η συσκευή υποστηρίζει το Apple Pencil ενώ μπορεί να τοποθετηθεί στην πλάτη του χάρη στην μαγνητική έλξη. Επιπλέον, υποστηρίζεται και το Magic Keyboard, μία σημαντική προσθήκη στο Air αφού μέχρι τώρα ήταν προνόμιο μόνο του iPad Pro.

Το iPad Air θα κυκλοφορήσει σε πέντε όμορφα χρώματα στο τέλος του Σεπτεμβρίου στην τιμή των 599 δολαρίων.

Apple Watch Series 6

Εκτός από το νέο iPad Air, στην παρουσίαση είδαμε και το νέο Watch Series 6, το smartwatch της εταιρείας.

Η Apple πάντα πρωτοπορούσε στον τομέα της άσκησης, της πρόβλεψης και της σωστής λειτουργίας της υγείας των χρηστών της και φέτος συνέχισε να βελτιώνει το Apple Watch της προσφέροντας τη δυνατότητα για μέτρηση των επιπέδων κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα. Ο ανανεωμένος οπτικός αισθητήρας μπορεί μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να δώσει αποτελέσματα ενώ ο χρήστης μπορεί να κρατάει και ιστορικό των μετρήσεων μέσω της εφαρμογής της Apple, το Health app. Στην προσπάθεια της εταιρείας να βελτιώσει τα επίπεδα ζωής των ανθρώπων, αναμένεται να συνεργαστεί με οργανισμούς και κέντρα υγείας ώστε να δοκιμαστεί αν αυτή η μέτρηση μπορεί να ανιχνεύσει τον COVID-19 στο αίμα.

Το Watch Series 6 θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη, 44mm και 40mm, υποστηρίζει Always On λειτουργία στην Retina οθόνη του ενώ και η φωτεινότητα έχει διπλασιαστεί. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ενσωματώνει και GPS για καταγραφή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Είναι αδιάβροχο έως τα 50 μέτρα και η κάσα του είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο Apple S6 επεξεργαστής που το κάνει 20% πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο smartwatch της Apple κοστίζει $399 και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στη χώρα μας. Δυστυχώς μέσα στο κουτί δεν θα υπάρχει φορτιστής αφού η εταιρεία με τον τρόπο αυτό θέλει να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.