Εκατοντάδες προσωπικό απολύει η Activision Blizzard (Φήμη)

Σύμφωνα με πληροφορίες η Activision Βlizzard απολύει εκατοντάδες προσωπικό για να ενισχύσει τα κέρδη της.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, επιβεβαίωσαν ότι οι περικοπές θα ανακοινωθούν πριν από τα προγραμματισμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την Τρίτη. Το Kotaku αναφέρει ότι κάποιο μέλος του προσωπικού πιστεύει ότι «είναι σίγουροι ότι είναι ασφαλείς», ενώ «άλλοι λένε ότι φοβούνται ότι δεν θα έχουν πλέον δουλειά την επόμενη εβδομάδα».

Θεωρείται βέβαιο ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κυρίως το προσωπικό εκτός των αναπτυξιακών ομάδων, όπως το μάρκετινγκ, τις εκδόσεις και τις πωλήσεις.

Ήταν ένας θλιβερός χρόνος για την Activision Blizzard, η οποία μόλις πρόσφατα απέλυσε τον CFO Spencer Neumann, ενώ ο CEO της Blizzard, Mike Morhaime, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο, για να αντικατασταθεί από τον J. Allen Brack.

Η Activision Blizzard επίσης πρόσφατα διέκοψε τη συνεργασία της με τη Bungie, μια απόφαση που θεωρείται ότι “μειώνει τα ετήσια έσοδα κατά περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια”.

Οι φήμες έχουν ήδη επηρεάσει τις τιμές των μετοχών, οι οποίες υποχώρησαν μόλις το 2,5% μόνο την Παρασκευή.

Πώς σας φάνηκε η κίνηση τις Activision Βlizzard ; Πιστεύετε ότι είναι μια απόφαση που θα την βοηθήσει να διοχετεύσει πόρους αλλού;Περιμένουμε τις απόψεις σας!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

More Stories
Έρχονται σε ένα πακέτο PS4 και PS Vita