Είναι οριστικό: Τέλος η LG στα κινητά!

Μία κατά πολλούς κορυφαία εταιρεία στο χώρο των smartphones όσον αφορά τις καινοτομίες (όχι, όμως, τις πωλήσεις), αφήνει οριστικά τη συγκεκριμένη αγορά αφού ανακοίνωσε και επίσημα ότι εγκαταλείπει την παραγωγή smartphones.

Σύμφωνα με την LG, ο λόγος για τον οποίο εγκαταλείπει την κινητή είναι για να επικεντρωθεί σε άλλους τεχνολογικούς τομείς όπως την ανάπτυξη εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων, smart homes, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, εταιρικές λύσεις (Β2Β), διασυνδεμένες συσκευές και άλλες υπηρεσίες και πλατφόρμες.

Η απόφαση αυτή της LG Electronics Inc. εγκρίθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενώ είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Κορεάτης κολοσσός θα υποστηρίξει τις υπάρχουσες συσκευές που κυκλοφορούν για κάποιο χρονικό διάστημα πριν σταματήσει τελείως η οποιαδήποτε υποστήριξη. Mάλιστα, θα συνεχίσουν να πωλούνται οι συσκευές που είναι ήδη στα ράφια των καταστημάτων.

Έτσι, μετά από 12 χρόνια από την ανακοίνωση του πρώτου smartphone της, η LG αναμένεται να κλείσει το τμήμα κινητής έως τις 31 Ιουλίου. Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα συνεχίσει το R&D σε τεχνολογίες κινητής όπως είναι το 6G.

Πώς νιώθετε με αυτήν την απόφαση;

 

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Η ΕΑ απαντά στις ”γκρίνιες” για τα ratings στο FIFA 20