Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Για όσους περιμένουν ΜΕΓΑΛΑ αποκλειστικά στο PS5 | Game Recap #154»

Dragon’s Dogma Dark Arisen Review

GT-Dragons-Dogma-Dark-Arisen

“Into the depths of an unknown darkness”

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την κυκλοφορία του αρχικού Dragon’s Dogma από την Capcom, το οποίο προσέφερε μία αυθεντική action rpg εμπειρία με αρκετά δυτικά στοιχεία να το αναδεικνύουν επιτυχημένο και πέρα από τα όρια της Ανατολής. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το Dragon’s Dogma Dark Arisen και έχει ήδη προκαλέσει μία σύγχυση γύρω από το όνομα του καθώς σε πολλούς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη περί τίνος πρόκειται, είναι sequel, είναι add-on, τι είναι τελοσπάντων;

Το Dragon’s Dogma: Dark Arisen αποτελεί μία ενισχυμενή έκδοση του αρχικού παιχνιδιού Dragon’s Dogma  και μάλιστα σε budget τιμή, περί τα 29,90 €. Η παρούσα έκδοση λοιπόν συν τοις άλλοις περιλαμβάνει το αυθεντικό παιχνίδι με 15 ώρες έξτρα περιεχόμενο σε μία ολοκαίνουρια τοποθεσία. Η  Capcom προτείνει στους παίχτες να έχουν φτάσει τουλάχιστον στο επίπεδο 50 πριν εισχωρήσουν στο νέο αυτό κόσμο διότι είναι σχεδόν σίγουρο πως διαφορετικά θα τα βρουν σκούρα. Καλοδεχούμενες είναι επιπλέον οι προσθήκες στην ικανότητα της τηλεμεταφοράς καθώς το πατροπαράδοτο ταξίδεμα ελοχεύει κινδύνους. Ακόμη το Dark Arisen προσφέρει 25 νέους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένου και του Death.

darkarisen11

Μες τις άκρες το Dark Arisen προσθέτει λίγα αλλά ποιοτικά πράγματα στη συνολική εμπειρια του Dragon’s Dogma. Ο χαρακτήρας σας έχει περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης όπως ακριβώς και τα pawns που ακολουθουν και περιφέρονται τριγύρω. Τα μενού είναι καλύτερα από τον αρχικό τίτλο ενώ υφίσταται βελτίωση και στον οπτικό τομέα, με textures υψηλής ανάλυσης. Για τους hardcore παίχτες της Δύσης υπάρχει η επιλογή να ακούσουνε τα αυθεντικά ιαπωνικά voiceovers.

Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε πως δεν υπάρχουν νέα trophies και achievements στο PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα. Το Dark Arisen, ειδικά γι’ αυτους που δεν έχουν ασχοληθεί με το αρχικό Dragon’s Dogma αν και δεν είναι τέλειο είναι μία αξιόλογη επιλογή. Αν είστε δε fans  των action RPGs και ψάχνετε για πρόκληση, τότε δεν πρέπει να το χάσετε λαμβάνοντας υπόψιν και την αρκετά σμφέρουσα τιμή που διατίθεται.

Θετικά

Όσοι δεν έχετε παίξει το Dragon’s Dogma και το σκεφτόσασταν, να η ευκαιρία!
Ποιοτικές προσθήκες στη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού

Αρνητικά

Μία μικρή σύγχυση σχετικά με τον αρχικό τίτλο και τα DLCs του

b8

Ταυτότητα παιχνιδιού

Βαθμολογία: 8
Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για το Review: Xbox 360
Είδος: Action RPG
1
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2013
Εκδότρια εταιρεία: Capcom
Εταιρεία ανάπτυξης: Capcom
Διάθεση για την Ελλάδα:  CD Media
18+
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.dragonsdogma.com/
 

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!