Δεν μπορεί να κλείσει το κενό μεταξύ Xbox One και PS4 υποστηρίζει ο Pachter

Ο Michael Pachter, αναλυτής ηλεκτρονικών παιχνιδιών που δουλεύει για την Wedbush Securities συζήτησε τις διαφορές ανάμεσα στις πωλήσεις των current-gen κονσολών των Sony και Microsoft και τι θα μπορούσε να κάνει η τελευταία για να πιάσει στις πωλήσεις την Sony.

Σε αυτό το σημείο, τι μπορεί να κάνει η Microsoft για να κλείσει το κενό ανάμεσα σε Playstation 4 και Xbox One;

O Pachter απάντησε με ένα απλό “τίποτα”. Ήδη δυο χρόνια από από τις κυκλοφορίες των δυο κονσολων, ο Patchter πιστεύει ότι δεν μπορεί πλέον να κλείσει η διαφορά. Για να υποστηρίξει την άποψη του έκανε ανάδρομη στο Playstation 2, το οποίο αποτελεί για την Sony την πιο επιτυχημένη κοσνολα της με 170 εκατομμύρια πουλημένα κομμάτια έναντι της πιο επιτυχημένης κονσολας της Microsoft, το Xbox 360 το οποίο είχε πουλήσει μόλις 80 εκατομμύρια. Στην ιστορία του το Xbox έχει πουλήσει σε γενικές γραμμές τις μισές κοσνολες από αυτές που έχει πουλήσει το Playstation. Θα πρέπει είπε να σημειώσουμε για το μέλλον ότι η Microsoft θα έχει ένα αβαντάζ 2 προς 1 σε σχέση με το Xbox γιατί ήδη οι χρήστες που έχουν Playstation, θα έχουν μια πρόγευση του πως θα είναι η κοσνολα που θα αγοράσουν.

Ο Pachter πιστεύει ότι είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι το Xbox One κρατιέται κοντά στις πωλήσεις με το Playstation 4, ειδικά τώρα που η Sony, είχε αρχίσει να κερδίζει πίσω όσους έχασε με το Playstation 3. Τόνισε δε ότι κατά την γνώμη του η Microsoft, θα προσπαθήσει πολύ να βγει πρώτη σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. άλλα δεν θα τα καταφέρει και έτσι θα προσπαθήσει να κερδίσει στην παγκόσμια αγορά και εκεί είναι επίσης σίγουρο πως δεν θα τα καταφέρει. Συνέχισε λέγοντας πως οι αποκλειστικότητες σε παιχνίδια και σε hardware γενικότερα που συνοδεύουν τις κονσόλες αυτές, δεν είναι ουσιαστικοί παράγοντες για την επιλογή της μιας ή της άλλης παιχνιδομηχανής από τους καταναλωτές, καθώς και η Sony αλλά και η Microsoft, έχουν μεγάλη ποικιλία και σε αποκλειστικά παιχνίδια και εξοπλισμό που συνοδεύει τις κονσόλες τους.

Κλείνοντας την συζήτηση ο Pachter είπε πως το Xbox το οποίο δεν πουλάει το ίδιο καλά με το Playstation, δεν σημαίνει πως το πρώτο δεν είναι επιτυχημένο, κάθε άλλο μάλιστα καθώς η current-gen κονσολα της Microsoft πουλάει το ίδιο καλά με τον ανταγωνιστή της και δεν φαίνεται να επιβραδύνονται οι πωλήσεις της στο εγγύς μέλλον και για οσο θα πωλούνται , τόσο θα είναι η κονσολα της Microsoft επικερδής.

Ποια είναι η άποψή σας; Μπορεί να κλείσει το κενό ανάμεσα του Xbox One και του PS4;

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα 

More Stories
Ο Joe Manganielo είναι ο Deathstroke στην νέα Batman ταινία