Δείτε τα XBOX monitors που έρχονται σύντομα.

Η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Philips, την ASUS και την ACER. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι gaming displays που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες που φέρνει η νέα γενιά. Είναι μια κίνηση που θυμίζει περισσότερο PC gaming και για να πούμε την αλήθεια, μάλλον εκεί στοχεύει.

Τα νέα monitor θα φέρουν τη σήμανση Gaming Features for XBOX. Και σύμφωνα με τη Microsoft θα αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας κονσόλας.

Το πρώτο είναι το Philips Momentum 559M1RYV 55′

Με 4Κ ανάλυση στα 120hz, υποστηρίζοντας AMD Freesync και HDR 1000 βαθμολογημένο από τη VESA είναι μια κορυφαία επιλογή για όλους του gamer του καναπέ. Θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι στα 1599,99$ υπολογίστε 2000€ για τη χώρα μας. Όχι εξωφρενικά ακριβό, ειδικά για αυτά που προσφέρει, σε αυτό το μέγεθος. Έρχεται και με ενσωματωμένη ηχόμπαρα, και ambiglow (έχει περιμετρικά LED τα οποία αλλάζουν ανάλογα με το χρώμα της εικόνας).

Στη συνέχεια έχουμε το ASUS Strix XG43UQ 43”

Αυτό είναι ένα monitor που κυκλοφορεί ήδη, απλά παίρνει το branding του XBOX. Αναφέρουν στο site για tweaks που με το XBOX αποδίδει καλύτερα χρώματα.  Προσωπικά νομίζω το συγκεκριμένο, με 90% DCI-P3 χρωματικό φάσμα με οτιδήποτε και να γίνει pair αποδίδει τα καλύτερα χρώμματα. Και αυτό στα 4Κ με 120Hz και HDR 1000 από τη VESA κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη με τσουχτερή τιμή που αγγίζει τα 3000€. Σημειωση, το συγκεκριμένο γίνεται και overclocked στα 144hz. Μπορεί να φαίνεται εξωφρενικά πιο ακριβό από το πολύ μεγαλύτερο Philips αλλά αυτό που κοστίζει είναι το panel του και η απόδοση χρωμάτων.

Μια πιο “προσιτή” επιλογή είναι το Acer XV282K KV 28”

Για καθαρά desktop καταστάσεις, το 28άρι monitor της Acer έρχεται στα 950$. Πάλι στα 4Κ 120Hz αλλά με VESA HDR 600. Μεγάλο του ατού το ενσωματωμένο KVM Switch που επιτρέπει το ίδιο set πληκτρολογίου και ποντικιού να χρησιμοποιούνται σε πολλά συστήματα.

Αυτά ήταν τα monitor που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι η Micorosoft. Θα έρθει follow up άρθρο με τις απόψεις μας πάνω σε αυτά.