Busted.gr

Crash Bandicoot N’Sane Trilogy (Nintendo Switch)

Crash Bandicoot N’Sane Trilogy (Nintendo Switch)

Έφτασε η στιγμή που το Crash Bandicoot N’sane trilogy κάνει την εμφάνιση του στην πλατφόρμα της Nintendo, το Nintendo Switch. Πάμε να δούμε μερικά πράγματα για τον Crash στο Switch και το πως αυτός τα καταφέρνει στο ιδιαίτερο σύστημα της Nintendo.

Το Crash Bandicoot είναι όμοιο με την έκδοση που γνωρίσαμε λίγους μήνες νωρίτερα, του PS4. Το παιχνίδι όπως αναφέραμε στην παρουσίαση μας εδώ, περιέχει και τα τρία παιχνίδια της σειράς με ανανεωμένα γραφικά, σε σχέση με την αρχική τριλογία στο PS1 και σχεδόν αυτούσιο χειρισμό. Είναι θαύμα που το Crash τρέχει τόσο όμορφα πλέον και στην κονσόλα της Nintendo και φυσικά μπορούμε να τον έχουμε παρέα μαζί μας εύκολα στα ταξίδια μας.

Αναφέρουμε ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει το Crash Bandicoot, το Crash Bandicoot: Cortex Strikes Back και το Crash Bandicoot: Warped κάνοντας το παράλληλα, και συναρτήσει της τιμής, value for money τίτλο προς απόκτηση. Ο Crash Bandicoot να αντιμετωπίσει τον κακό του παιχνιδιού, τον Cortex, έναν ψυχοπαθή, τρελό επιστήμονα. Στη διαδρομή του ο Crash θα περάσει από ποικίλα μέρη, από ζούγκλες, από χιόνια, από έρημο, από ποτάμια και βροχή και παρέα με την μάσκα που τον προστατεύει, ονόματι Aku Aku, θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει τον κακό Cortex. Όλα βρίσκονται στη θέση τους όπως και παλιά αλλά και όπως στην προηγούμενη έκδοση στην πλατφόρμα της Sony. Έτσι τα leaderboards, τα time trials, η playable Coco δηλώνουν παρόντα και εδώ.

Τα γραφικά στο Switch έχουν δεχτεί την υποβάθμιση τους σε σχέση με την έκδοση του PS4, του Xbox και τού PC, αλλά η τελική εμπειρία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Στην τηλεόραση ήτανε εμφανής η διαφορά με τα πιο δυνατά συστήματά καθότι υπήρχε λίγη θολούρα ενώ σε handheld mode η κατάσταση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Είμαστε όμως εδώ όχι να συγκρίνουμε το παιχνίδι σε σχέση με το PS4 ή το Xbox ή το PC αλλά για να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια στο Switch που οι φίλοι των platform games πρέπει να τιμήσουνε οπωσδήποτε.

Σύμφωνα με την ομάδα του DF το παιχνίδι τρέχει σε docked mode στα 30fps και 720p ενώ σε handheld mode στα 853×480 με στόχο πάλι τα 30fps. Εν γένει τρέχει ομαλά με κάποια frame drops το πολύ μέχρι 25fps τα οποία είναι πιο συχνά σε handheld mode. 

Και τα τρία παιχνίδια στην κονσόλα της Nintendo αποδίδουν όμορφα με τις διάφορες σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις σε αλλά συστήματά να μην γίνονται εκ πρώτης όψεως εμφανείς. Ωστόσο η χαμηλότερη ανάλυση των textures αλλά και η πυκνότητα και η κίνηση της βλάστησης και του τοπίου θα γίνουν στη συνέχεια, μετά από ώρα εμφανή χωρίς να επηρεάζουν την ευχαρίστηση μας. Είναι απορίας άξιο πως κατάφεραν να στριμώξουν τρία παιχνίδια Crash και να μας τα προσφέρουν και σε portable μορφή. Τονίζω το portability γιατί αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χωρίς να γίνονται τεράστιες παραχωρήσεις με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του τίτλου. Έτσι όσοι ταξιδεύετε θα απολαύσετε το παιχνίδι στο ταξίδι σας ενώ οι κάτοχοι που θέλουν docked mode θα παίξουν αξιοπρεπέστατα τις περιπέτειες του Crash.

Όσον αφορά το χειρισμό θα έλεγα ότι είναι ο ίδιος άμεσος και απλός με την προγενέστερη έκδοση του PS4 ενώ το άλμα δουλεύει ακριβώς το ίδιο με μια πολύ μικρή διαφορά σε σχέση με το αρχικό Crash που τη σχολιάσαμε εκτενώς στο αρχικό μας άρθρο. Το άλμα και το spin με το dash εκτελούνται όμορφα ενώ πιστεύω ότι όσοι διαθέτουν κάποιο άλλο καλύτερο χειριστήριο για το Switch θα το απολαύσουν ακόμα πιο πολύ καθότι είναι πιο βολικά. Ο ηχητικός τομέας είναι πολύ καλά δουλεμένος με τον ήχο και τη μουσική να πλέκονται όμορφα μέσα σε κάθε επίπεδο ξυπνώντας όμορφες μνήμες από τα παλιά στους παλιότερους και ενθουσιάζοντας αλλά και αγχώνοντας τους νεότερους. 

Κλείνοντας το κεφάλαιο Crash και Nintendo Switch θα λέγαμε ότι αποτελεί μια τίμια προσπάθεια με καλή σχέση τιμής απόδοσης που κερδίζει πόντους λόγω portability θυσιάζοντας λίγα πραγματάκια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αποτελεί μια όαση για τους φίλους των platform games.

Η παρουσίαση αφορά κυρίως το σύστημα της Nintendo, το Nintendo Switch.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Nintendo Switch
Είδος: Action – Platform
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/06/2017 (PS4) – 29/06/2018 (Switch, Xbox One, PC)
Διάθεση για την Ελλάδα: IGE Group
Εκδότρια εταιρία: Activision
Εταιρίες ανάπτυξης: Toys for Bob

Ευχαριστούμε θερμά την IGE για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του παρόντος Review.

8 ΦΟΡΗΤΟΣ CRASH

The Good

  • Διασκεδαστικό και νοσταλγικό
  • Τρία παιχνίδια σε ένα και τιμή σούπερ
  • Portable Crash Bandicoot
  • Όμορφη εμπειρία στο Switch
  • Διάρκεια
  • Πολύ καλή δουλειά από το μηδέν σχεδόν

The Bad

  • Γραφικά θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα
  • Σχεδόν 30fps
  • Υπερβολικά δύσκολο σε κάποια σημεία, και άρα...
  • Ίσως λίγο δύσκολο για τους μικρούς μας φίλους
8 ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και pure gamer από το 1990 μέχρι σήμερα. Πρώτη κονσόλα του το Sega Master System Ι μέσα στο 1990. Του αρέσουν όλες σχεδόν οι κατηγορίες παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά το gaming,τους υπολογιστές τα κινητά, τα tablets, το διαδίκτυο αλλά και τα gadgets. Αγαπημένο παιχνίδι το Skyrim. “I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee”

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr