Call of Duty WWII (Private Beta)

Το Call of Duty WWII επιστρέφει την σειρά στις ρίζες της και θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα των όχι και τόσο επιτυχημένων προηγούμενων παιχνιδιών. Αυτήν την φορά δεν υπάρχουν jetpack και robot. Την θέση τους παίρνει η λάσπη και η αίσθηση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που προσφέρει κάτι γνώριμο στους λάτρεις του Call of Duty. Πάμε λοιπόν να δούμε τι γεύση μας άφησε η private beta του νέου Call of Duty.

Ξεκινώντας, θέλω να πω ότι η beta προσανατολίζεται κατά βάση στο multiplayer κομμάτι του τίτλου καθώς δεν υπάρχει κανένα κομμάτι του story mode που μας υποσχέθηκε η Activision για το τελικό παιχνίδι αλλά και καμία αναφορά ή έστω εικόνα για το νέο zombie mode. Οι χάρτες που ακολουθούν την beta είναι οι: Pointe Du Hoc, Ardennes και Gibraltar. Οι τρεις αυτοί χάρτες έχουν διαφορετικές τακτικές προσέγγισης και είναι πανέμορφοι σχεδιαστικά. Στο multiplayer κομμάτι λοιπόν είδαμε:

  • το κλασικό team deathmatch,
  • το domination,
  • το hard point που πρόκειται για μιας μορφής capture the flag επιλογή και
  • το mosh pit το οποίο ανακατεύει όλα τα προηγούμενα modes δίνοντας κάτι διαφορετικό σε κάθε χάρτη.

Επίσης, υπάρχει το mode War το οποίο προσφέρει μια μάχη με διάφορα objectives τα οποία θα πρέπει να φέρει σε πέρας οι ομάδα μας.

Μετά την αρχική σελίδα του Call of Duty WWII το παιχνίδι μας καλεί να επιλέξουμε σε ποιο division θα καταταχθούμε καθώς αντικαθιστά των τρόπο επιλογής παίκτη όπως το “Pick 10” που έχουμε δει παλιότερα. Από την μία αυτή η επιλογή του να μην έχουμε συγκεκριμένα classes είναι μια έξυπνη κίνηση της Activision που είναι ευχάριστη προσθήκη καθώς το παιχνίδι καταφέρνει να έχει περισσότερη ελευθερία, μέσω των divisions, και ο κάθε παίκτης έχει πολλές επιλογές για να προσαρμόσει το παιχνίδι του όπως αυτός θέλει, από την άλλη μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ομάδα καθώς οι ρόλοι δεν είναι διακριτοί και πολλές φορές βρίσκεσαι εκτεθειμένος στις επιθέσεις χωρίς να έχεις κάποιον δίπλα σου που μπορεί να σε βοηθήσει (medic).

Το gameplay κινείται στα ίδια run ‘n gun επίπεδα με τα προηγούμενα παιχνίδια. Όλοι οι χάρτες είναι προσαρμοσμένοι σε run ‘n gun καταστάσεις και το να βρεθείς νεκρός πολύ γρήγορα φαντάζει αρκετά πιθανό. Βέβαια δεν υπάρχει αυτή η καμπύλη εκμάθησης που βλέπαμε στα προηγούμενα COD με τα jetpack κ.λ.π. γιατί αυτήν την φορά είναι πιο απλά τα πράγματα. Θα ήθελα να πω εδώ ότι οι αίσθηση των όπλων μου φάνηκε κάπως αδιάφορη και προβληματική ενώ δεν μπόρεσα σε καμία στιγμή, όσο έπαιζα, να πετάξω την χειροβομβίδα μου εκεί που σημάδευα καθώς ήταν σαν να πετάω ένα “μπαλόνι με νερό” το οποίο δεν ήξερα που θα καταλήξει.

Τα είδη των όπλων και οι επιλογές customisation είναι αρκετές για τα δεδομένα μιας beta και φαίνεται ότι στο τελικό παιχνίδι θα είναι πάρα πολλά αυτά που θα χρειαστεί να ξεκλειδώσουμε. Επίσης, σε αυτήν την beta δεν υπάρχουν τα loot boxes και τα supply drops που θα υπάρχουν στο τελικό παιχνίδι και θα δίνουν πιό σπάνια αντικείμενα για τα όπλα.

Συνοψίζοντας, το Call of Duty WWII δεν προσφέρει κάτι καινούργιο στον παίκτη. Πρόκειται για ένα προσεγμένο παιχνίδι και πιστεύω ότι τα μικροπροβλήματα που παρατήρησα στην beta δεν θα υπάρχουν στην τελική μορφή του. Καλώς ή κακώς ότι βλέπουμε εδώ το έχουμε ξαναδεί έναν χρόνο πριν, στο αντίπαλο δέος που λέγεται Battlefield, σε μια πολύ καλύτερη, κατά την γνώμη μου, εκδοχή από αυτήν που έπαιξα στην συγκεκριμένη beta. Στην προσπάθεια τους να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, οι δημιουργοί, καταφέρνουν να κάνουν κάποια πραγματάκια σωστά, όπως η όλη αίσθηση του πολέμου, άλλα προσπάθεια δεν φαίνεται, τουλάχιστον με αυτά που είδαμε έως τώρα, να έχει πολύ “ψωμί” πάνω της για κάποιον που τον έχει κακομάθει το Battlefield 1. Εννοείται ότι για τους λάτρεις του Call of Duty αυτό το παιχνίδι είναι “όαση στην μέση της ερήμου” που προκάλεσαν οι προηγούμενες προσπάθειες της Activision και ελπίζουμε με τις επιλογές που θα κάνει στο μέλλον να μας τραβήξει και εμάς μέσα στον νέο κόσμο του COD.

To Call of Duty WWII κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC.

Πως σας φαίνεται η νέα προσέγγιση του Call of Duty; Πιστεύετε θα τα πάει καλά; Περιμένουμε τα σχόλια σας.

[quote_box_center author=””]

Έρχεται Gameplay Video του Call of Duty WWII (Private Beta) από το κανάλι μας στο YouTube. Κάντε μία εγγραφή για να ενημερωθείτε αμέσως μόλις ανέβει.

[/quote_box_center]

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.

More Stories
Games with Gold: Τα δωρεάν παιχνίδια Φεβρουαρίου