Δείτε εδώ το νέο Game Recap #101: Η «Προδοσία» του Kojima και The Last of Us Part I Ξανά

Broforce Preview

broforce_logo_thumb

Το Broforce έχει ότι χρειάζεστε από ένα παιχνίδι για διασκεδάσετε αφάνταστα μαζί με τους φίλους, ή και μόνος. Η ανάπτυξη του τίτλου ξεκίνησε ως “Game Jam” (μάζωξη από διάφορους game developers για την οργάνωση, σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός ή περισσότερων παιχνιδιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως μέχρι 72 ώρες) από την Free Lives Games τον Απρίλιο του 2012, και συνεχίστηκε η υποστήριξη του μέχρι και σήμερα. Κυκλοφόρησε ως Early Access τίτλος στο Steam τον Απρίλιο του 2014 και έπειτα ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του για OS X, PC, Playstation 4 και PS Vita, μέσα στο 2015.

BF1

Τι είναι όμως το Broforce; Εγκυκλοπαιδικά (πως τα γράφω ο άτιμος) είναι ένα  side-scrolling run and gun platform video game. Στην ουσία όμως είναι ένα γαμάτο , κάργαν διασκεδαστικό, τρελό, χαώδες, παλιό – pixelιασμένο old school ευφυίας παιχνίδι! Μέσα στο παιχνίδι δεν έχετε κάποιον συγκεκριμένο παίχτη. Έχετε έναν αδελφό! Έναν Hypermasculine action hero commando που μάχεται ενάντια στους τρομοκράτες για να σώσει τους υπολοίπους commando bros του από την αιχμαλωσία. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Είναι ήρωες βγαλμένοι μέσα από τις πολεμικές και μη, macho Αμερικάνικες ταινίες! Χαρακτήρες όπως: John Rambo, από το Die Hard ο John McClane, Chuck Norris, Mr. T, από το Alien η Ellen Ripley, και από το Terminator  το ρομπότ T-800… Δεν είναι φυσικά μόνο αυτοί. 26 συνολικά χαρακτήρες βρίσκονται μέχρι στιγμής μέσα στο παιχνίδι.

Broforce_miniboss_animated

Στο παιχνίδι το HP σου (ενέργεια – ζωή) του παίχτη σου είναι πάντα 1, δηλαδή είσαι μπαμ και κάτω… Κάθε φόρα που σκοτώνεσαι ξεκινάς από την αρχή του εκάστοτε επίπεδου. Τι παριστάνουν μέσα στο παιχνίδι οι κρατούμενοι που καλείσαι να σώσεις; Τις “ζωές” σου! Για αυτό είναι και σημαντικό να τους σώσεις όλους μέσα στο επίπεδο. Ξεκινάς την κάθε πίστα με έναν τυχαίο χαρακτήρα, π.χ. με τον Brobocop (Robocop), και κάθε φόρα που ζώσεις κάποιον κρατούμενο τυχαία αλλάζεις σε αυτόν αμέσως. Υπ’ όψιν ότι δεν γνωρίζεις ποιος είναι αυτός. Ο κάθε bro έχει και το δικό του όπλο, που διαφέρει πάντα από τα υπόλοιπα, καθώς και ένα special weopon. Το παιχνίδι είναι τραγικά γρήγορο και όταν αλλάζεις χαρακτήρα μέσα στον πανικό αλλάζει άμεσα και ο τρόπος που παίζεις. Αυτό το κάνει μοναδικό, και ίσως είναι και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι. Επίσης έχει πολλά modes, άλλα αυτό που είναι η σφραγίδα του Broforce είναι το 4 player co-op.

broforce1

Γραφικά; Pixel art τελείως άλλα με λεπτομέρεια! Ήχος; Brutal και χαώδες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία που κάνουν το παιχνίδι να έχει και μεγάλη επαναληπτικότητα. Περισσότερες πληροφορίες θα σας γράψουμε όταν κυκλοφορήσει ο τίτλος ολοκληρωμένα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι δωρεάν, μπορείτε να παίξετε  το The Expendabros από το Steam.

Ευχαριστούμε την Free Lives Games και την Devolver Digital για την παραχώρηση του τίτλου.

Υποσημείωση: Τα άρθρα σε παιχνίδια pre-Apha, Alpha και Early Access βασίζονται μονάχα στην γενικότερη ιδέα του παιχνιδιού και αν αξίζει. Συνήθως το τελικό προϊόν απέχει κατά πολύ. Τελικό σκορ σε γραφικά, ήχο, gameplay & story θα δοθεί όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι σε τελική μορφή.