Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι αντιδράσεις για The Last of Us Part 2 Remastered στο PS5 | Game Recap #146»

BioShock Infinite: Burial at Sea (Episode One) DLC Review

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε για τη Rapture!

bsibas1_0

Όταν ανακοινώθηκε το BioShock Infinite, πολλοί fans απογοητεύτικαν με το γεγονός οτι δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν την θαυμάσια Rapture του Andrew Ryan για άλλη μια μοναδική και ξεχωριστή περιπέτεια. Για καλή τους τύχη όμως και λίγο καιρό αργότερα, η ανακοίωσε το Burial at Sea, μια ιστορία του κύριου χαρακτήρα, Booker Dewitt, που λαμβάνει χώρα στη Rapture σε ένα παράλληλο σύμπαν, πριν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην υποθαλλάσια πόλη.

Το Burial at Sea είναι χωρισμένο σε δύο επεισόδια και θα κυκλοφορήσουν ως DLC (Downloadable Content). Για την ώρα, κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο, το οποίο μας δίνει μια πρώτη γεύση στην ανανεωμένη και ανασχεδιασμένη Rapture, αλλά και μας θυμίζει το πόσο ιδιοφυΐα είναι ο Ken Levine στο story telling και στην πλοκή του παιχνιδιού. Σίγουρα όλοι θα θυμάστε το ending του BioShock Infine, πόσο mindf*ck ηταν όπως έγραψαν πολλά site. Ετοιμαστείτε λοιπόν και για μια δεύτερη δόση!

bsibas1_1

Ιστορία

Το Burial at Sea μας επιστρέφει σε μία παράλληλη Rapture, όπου, για ακόμη μια φορά, ο κύριος χαρακτήρας είναι ο Booker Dewitt. Για ακόμη μια φορά, βρίσκεται στο γραφείο του, παραμονή πρωτοχρονιάς και κάποιος του χτυπά την πόρτα. Αυτή τη φορά, είναι η Elizabeth, η οποία του προσφέρει βοήθεια στο να βρεί ένα χαμένο κοριτσάκι, το οποίο (ο Booker) άφησε πολύ καιρό πριν. Έτσι, ξεκινάει μια παρόμοια ιστορία με αυτή του Infinite, αλλά με έντονες αλλαγές στην εξέλιξη και την πλοκή. Δυστυχώς, οτιδήποτε παραπάνω πούμε, είναι μεγάλο spoiler, και μιας το παιχνίδι βασίζεται πάρα πολύ στην ιστορία και την εξέλιξή της, πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να μην αποκαλύψουμε περισσότερα.

bsibas1_2

Gameplay

To gameplay είναι ίδιο με αυτόν του Infinite, ελαφρώς πιο γρήγορο και με την πιο ενδιαφέρον (και καλύτερη) προσθήκη, να είναι η δυνατότητα του χαρακτήρα να έχει και πάλι όσα όπλα βρίσκει, όπως στα παλιά καλά BioShock. Όσους ενόχλησε η απουσία αυτού του feature, είμαστε σίγουροι πως θα χαρούν πάρα πολύ. Τα εφόδια (resources) είναι ακόμη πιο περιορισμένα, οπότε θα πρέπει να προσέχετε τη χρήση όπλων και vigors. Επίσης, το stealth παίζει μεγάλο ρόλο (και είναι πιο “οικονομικό”).

Τα Vigors έμειναν ως έχουν, όπως και το SkyHook. Αναβαθμίσεις όπλων και vigors είναι παρόν, αλλά και μόνο το γεγονός οτι βρίσκεστε και πάλι στην Rapture σίγουρα θα σας συναρπάσει.

Τέλος, το παιχνίδι είναι ελαφρώς πιο δύσκολο, το shield δεν έχει την ίδια αντοχή με το κύριο παιχνίδι, και ο πολυαγαπημένος Big Daddy κάνει μια δυναμική επιστροφή!

bsibas1_3

Τεχνικός Τομέας

Η Rapture, για ακόμη μια φορά είναι γοητευτική! Η Irrational, όπως δήλωσε και ο Ken Levine σε συνέντευξή του, ήθελε να δείξει το πώς ηταν η Rapture στις καλές εποχές, πριν το πόλεμο και την παράνοια που επικρατεί στα δύο πρώτα παιχνίδια. Επίσης, οι χώροι έγιναν μεγαλύτεροι, οι θαλλάσιες σκηνές είναι 3D (στα προηγούμενα παιχνίδια ηταν 2D) και η πόλη εμπλουτίστηκε αισθητά.

Οπτικά, το παιχνίδι στέκεται πάρα πολύ καλά για τίτλος που χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3. Η PC έκδοση είναι βελτιωμένη σε σε σύγκριση με τις εκδόσεις κονσόλας, όπως έγινε και με το κύριο παιχνίδι. Ήχοι, εφέ και voice acting είναι για άλλη μια φορά φοβερά.

bsibas1_4

Ολοκληρώνοντας, αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι είναι το το αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς; Αυτό που θα σας απαντήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη είναι πως ναί, αξίζει. Η πλοκή, οι χαρακτήρες, η επιστροφή στην μυστήρια και θεαματική πόλη του Ryan είναι κάτι που δεν ξεχνά έτσι εύκολα κανείς.

Εκεί που “κολλάμε” όμως, είναι το κόστος και η διάρκεια. Όσοι έχετε Season Pass, μην το σκέφτεστε καθόλου, παίξτε το και περιμένετε με ανυπομονησία το δεύτερο επεισόδιο! Απο την άλλη, το να δώσει κανείς 15€ για ένα DLC διαρκείας 3 ωρών το πολύ, ψάχνοντας κάθε γωνιά του παιχνιδιού, δεν αξίζει. Οταν πέσει η τιμή του ή βρεθεί σε προσφορά, χτυπήστε το άφοβα!

Θετικά

– Επιστροφή στην Rapture
– Ιστορία και πλοκή
– Gameplay του Infinite στην Rapture

Αρνητικά

– Κόστος
– Διάρκεια

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 7,5 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PC
Είδος: First-Person Shooter
Κυκλοφορεί για: PC, PS3, Xbox360
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12/11/2013
Εκδότρια εταιρία: 2K Games
Εταιρία ανάπτυξης: Irrational Games/2K Australia
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.bioshockinfinite.com/
 

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!