Αυτό είναι το σπανιότερο παιχνίδι της Nintendo σε συνεργασία με τα McDonald’s

Και ο τρόπος για να το αποκτήσετε...

Πώς θα σας φαινόταν αν η εκπαίδευση σας για μια νέα δουλειά, γινόταν μέσω ενός παιχνιδιού για το Nintendo DS; Σήμερα κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2010 όπου η Nintendo και τα McDonald’s Ιαπωνίας, συνεργάστηκαν με στόχο την “αναίμακτη” εκπαίδευση των νέων υπαλλήλων. Η ιδέα ήταν να καταφέρουν να τραβήξουν την νέα γενιά και να “κόψουν” τον χρόνο της εκπαίδευσης τους κατά 50% μέσω μιας διαφορετικής μεθόδου, καθώς τότε η πλειοψηφία είχε στην κατοχή της, μία κονσόλα Nintendo. Δημιούργησαν λοιπόν, ένα λογισμικό με το όνομα McDonald’s eCDP (eCrew Development Program). Μέσα σε αυτό το παιχνίδι βρίσκουμε demo βίντεο στο πως να ετοιμάσεις διάφορα γεύματα από το μενού, καθώς επίσης minigames και κουίζ, με σκοπό να αναδειχθούν οι δυνατότητες του παίχτη/υπαλλήλου.

Το κόστος για την δημιουργία του λογισμικού έφτασε στα 200 εκατ. Γιεν (σχεδόν 2 εκατ. σε αμερικάνικα δολάρια). Φημολογείται πως εκδόθηκαν 8.000 αντίτυπα από το λογισμικό/παιχνίδι, τα οποία μοιράστηκαν αποκλειστικά και μόνο στα 3.700 καταστήματα McDonald’s στην Ιαπωνία. Μαζί τους, μοιράστηκαν και 2 exclusive κονσόλες ανά κατάστημα. Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό χρησιμοποιούσαν το λογισμικό, καθώς επίσης και πόσα αντίτυπα έχουν “επιβιώσει”.

Και φτάνουμε στον, όχι και τόσο μακρινό, Ιούνιο του 2020, όπου πραγματοποιήθηκε ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στην Ιαπωνία για το χαμένο παιχνίδι, τους κωδικούς που απαιτούνταν για να παίξεις καθώς επίσης και μία από τις αποκλειστικές κονσόλες. Η τιμή ξεκινούσε από τα 345.678 Γιεν (περίπου 3.200 αμερικάνικα δολάρια). Ύστερα από υπερπροσπάθειες, κατοχυρώθηκε σε έναν Αμερικανό YouTuber, τον Nick Robinson, ο οποίος έχει καταγράψει αναλυτικά όλη την ιστορία για το πως τελικά κατάφερε να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κατάφερε να μετατρέψει την κασέτα σε αρχείο ROM, προκειμένου να την μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο και την έκανε διαθέσιμη για διάφορα emulators Nintendo DS/DSi. Αν σας κίνησε την περιέργεια, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο κάνοντας κλικ εδώ. Ίσως κάποιοι να είστε κατά της πειρατείας, αλλά είναι η μόνη πρόσβαση που έχουμε για παιχνίδια σαν και αυτά.

Εσείς θα διαθέτατε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τέτοιου είδους παιχνίδια; Αν δοκιμάσετε το παιχνίδι, αφήστε μας τα σχόλια σας από κάτω.

Επίσης, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Dead Rising 4