Αυτό είναι το πραγματικό κόστος του OnePlus 7 Pro

Τα smartphones έχουν γίνει πολύ ακριβά. Τι έχει αλλάξει; Πολλά είναι η απάντηση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που θα αναλύσουμε σήμερα.

Είχαμε μια διαρροή που αφορά τα κόστη των υλικών του OnePlus 7 Pro, με το συνολικό κόστος της κάθε μονάδας της δημοφιλούς πλέον συσκευής, να ανέρχεται στα 287€ . Το OnePlus 7 Pro, φαίνεται να έχει πιο φτηνά υλικά κατασκευής από το Samsung Galaxy S10+ που υπολογίζεται κοντά στα 372€ , αλλά πωλείται στην ίδια τιμή , πράγμα που σημαίνει ότι έχει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Αυτό που κοστίζει πιο ακριβά στο OnePlus 7 Pro, είναι φυσικά η AMOLED οθόνη της Samsung που στοιχίζει στην εταιρεία $80 ανά τεμάχιο.

Το δεύτερο πιο ακριβό είναι ο επεξεργαστής, με κόστος $70 ανά συσκευή, η τριπλή κάμερα ανέρχεται στα $27,29, η μνήμη RAM LPDDR4X με 6GB χωρητικότητας στα $26 και η μνήμη ROM των 128 GB στα $20.

Με μηδενικό κόστος διαφήμισης, κανένα retail κατάστημα πέραν της αγοράς της Κίνας, οι starter τιμές των 900€ για ένα wannabe flagship killer, απλά δεν δικαιολογούνται.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
MGS V: Limited Edition PS4 & Special Edition Showcase