Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»

Αυτές είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις από την Early Access Beta του Diablo IV

Πανικός

Μικρό παιδί ήμουν και γέρασα. Από το μακρινό 1996 όπου ο πατέρας μου, μου είπε φέρνοντας το Diablo 1 σπίτι «Αντώνη μη δοκιμάσεις να παίξεις αυτό το παιχνίδι». Ήταν σαν να μου έλεγε «παίξτο». Το Diablo είναι ένας τίτλος που μεγαλώσαμε μαζί του. Ένας τίτλος που πραγματικά μας έχει δώσει πολλά. Ήταν ίσως και ένας από τους λόγους που μάθαμε αγγλικά για παράδειγμα. Το Diablo IV είναι εδώ, και μάλιστα με μία Blizzard η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Ο τίτλος ξεκινά με ένα πραγματικά δυνατό και εθιστικό cinematic. Μας δίνει μία πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Όλο το Diablo IV είναι χτισμένο πάνω στη μεγάλη «αρχηγό» τη Lilith. Είτε Beta είτε όχι, αυτή είναι η βάση. Είναι πολύ σημαντικό για τη Blizzard να γίνει κατανοητό αυτό, καθώς η Lilith δεν είναι ένα πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται πρώτη φορά στη σειρά όσο αναφορά το story αλλά η πρώτη φορά με encounter μαζί της. Είναι φανερό λοιπόν αρχικά ότι η Blizzard έχει κάνει φοβερή δουλειά στο να καταλάβουμε πως η Lilith είναι το πραγματικό κακό.

Η eta επιτρέπει στους παίκτες να πάνε ένα χαρακτήρα μέχρι το επίπεδο 25, με το επίπεδο 100 να έχει επιλεχθεί ως max cap στο full scale του τίτλου. Επίσης όλη η Beta καλύπτει το Act 1 από το συνολικό story του τίτλου. Επί της ουσίας η Blizzard σου επιτρέπει περίπου 5 ώρες καθαρού παιχνιδιού. Στο interface του τίτλου θα δείτε 10 slots τα οποία μπορείτε να γεμίσετε αν και εμείς επιλέξαμε λόγο εμπειρίας τον Barbarian και κυρίως ως SAFE επιλογή. Είτε κάποιοι το θεωρείτε καλό είτε όχι, η Blizzard παραμένει πιστή στο gameplay της σειράς. Επί της ουσίας είναι ένα gameplay mix όλης της σειράς με τη προσθήκη του dodge σε όλους τους παίκτες αν σκεφτούμε πως παλαιότερα ήταν μόνο σε συγκεκριμένους.

Η απουσία του Dodge είχε κάνει τη Blizzard να σχεδιάσει μάχες χωρίς να χρειάζεται να κάνει ο παίκτης μανούβρες και να αποφεύγει με αυτό το τρόπο το damage του εχθρού. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ! Κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι το skill tree το οποίο πλέον στηρίζεται και στα sub tree skills. Είναι δηλαδή δυνάμεις πρόσθετες στο ίδιο το skill στο οποίο βάζεις το βαθμό. Το πόσο αντέχει κάθε race στο damage έχει μείνει σταθερό με τον Barbarian να έχει τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Ο Rogue σκορπά το θάνατο με απίστευτο dps, ενώ ο Sorcerer κάνει devastating damage αλλά προσοχή γιατί είναι hit and die. Επίσης ο παίκτης μπορεί να κάνει refund τα skill points οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Τα γραφικά του τίτλου είναι εξαιρετικά με τις σκιάνσεις και με το σχεδιασμό του περιβάλλοντος.

Σε γενικές γραμμές μου έδωσε την αίσθηση του νέου παιχνιδιού και ταυτόχρονα μίας νοσταλγίας από τα παλιά. Φυσικά το co-op δεν λείπε με τους παίκτες να μπορούν να μπαίνουν στο realm του άλλου και να τερματίζουν πίστες. Ενώ λοιπόν τα γραφικά και το gameplay έχει βελτιωθεί, βελτίωση είδαμε και στους διαλόγους, στα cinematic ακόμα και στο voice acting. Το Diablo IV φαίνεται πιο promising από ποτέ. Φαίνεται πως η Blizzard σοβαρεύτηκε και είναι έτοιμη να μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!