Busted.gr

Assassin’s Creed Rogue Remastered

Όσοι έχουν τύχει να με ακούσουν να μιλάω ξανά για τo Assassin’s Creed Rogue έχουν πιθανότατα αντιληφθεί ότι είναι ένα παιχνίδι που δεν είχα την ευκαιρία να παίξω όταν βγήκε για πρώτη φορά το 2014 στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς. Για την ιστορία, το Assassin’s Creed Rogue αναπτύχθηκε από το βουλγάρικο Studio της Ubisoft στη Σόφια και για κάποιο λόγο, η τελευταία αποφάσισε να το κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Assassin’s Creed Unity, που ήταν ο μεγάλος της τίτλος για εκείνο το έτος και μάλιστα προοριζόταν αποκλειστικά για τα next-gen μηχανήματα. Το αποτέλεσμα ήταν το Rogue να πλασαριστεί κάπου ανάμεσα στις αράχνες και τις νυχτερίδες και να μην δημιουργήσει τον αντίκτυπο που του άξιζε. Περίμενα λοιπόν την στιγμή που η Ubisoft θα το κυκλοφορούσε ξανά ως Remastered και τελικά δικαιώθηκα, όμως το χειρότερο πράγμα που είχε συμβεί μεταξύ μας ήταν οι εκατό και πλέον ώρες που είχα δαπανήσει το αμέσως προηγούμενο διάστημα στο σύγχρονο και γεμάτο λεπτομέρειες Assassin’s Creed Origins.

Το Assassin’s Creed Rogue στηρίζεται αρκετά στην αισθητική και στα assets του αγαπημένου μου Assassin’s Creed IV: Black Flag τοποθετώντας μας στο ρόλο του Shay Patrick Cormac, με τα γεγονότα να διαδραματίζονται χρονικά τον 18ο αιώνα στη Βόρειο Αμερική που βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Γάλλων και των Άγγλων. Ο πρωταγωνιστής μας είναι μέλος της αδελφότητας των Assassins αλλά σύντομα κατά την πρόοδο του παιχνιδιού αυτό θα αλλάξει. Είναι η πρώτη φορά που οι developers τοποθετούν τον παίχτη σε μια “άβολη” θέση σε ότι αφορά την διαμάχη μεταξύ Assassins και Templars. Η ιστορία σαν ιδέα και σαν σπουδαιότητα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, κάποιες φορές όμως δεν αποδίδεται με την πρέπουσα σημασία που της αξίζει.

Έχοντας στην κατοχή μας, όπως και στο Black Flag, το πλοίο μας, που ονομάζεται Morrigan, περιφερόμαστε είτε πλέοντας είτε μέσω Fast Travel στους διάφορους προορισμούς του χάρτη. Οι χάρτες είναι τρεις και περιέχουν πληθώρα τοποθεσιών προσφέροντας μάλιστα ιδιαίτερη ποικιλία από τοποθεσία σε τοποθεσία κάνοντας την εξερεύνηση πραγματική διασκέδαση. Η αλήθεια είναι πως αν και γνώριζα τη σχετικά μικρή διάρκεια της κεντρικής ιστορίας δεν περίμενα τόσο πλούσιο περιεχόμενο που να εκτοξεύει ουσιαστικά τη διάρκεια του τίτλου.

Τεχνικά το Assassin’s Creed Rogue Remastered στέκεται ακόμη και σήμερα με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει γίνει πολύ δουλειά στο port του βασικού παιχνιδιού. Εκεί που μου τα χαλάει όμως είναι στο Animation και στο πόσο “ρευστά” κινείται ο χαρακτήρας στο χώρο. Κι αν λίγο με ξένιζε όταν έπαιζα παλαιότερα Assassin’s Creed, μετά το εκπληκτικά ανασχεδιασμένο σύστημα του Origins ήρθε και με αποτελείωσε. Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά νευρίαζα γιατί ο χαρακτήρας μου δεν υπάκουε στις εντολές του χειριστηρίου μου με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνει όπου να ‘ναι ή να κοπανάει πάνω στους ναύτες κάθε φορά που πηδούσα στο πλοίο. Το δε σύστημα μάχης, αν παλαιότερα το θεωρούσα μέτριο πλέον μου φαινόταν κακό. Παρόλα αυτά όσον αφορά, τα περιβάλλοντα, τα μοντέλα χαρακτήρων και τα voice overs δεν έχω κανένα παράπονο.

Τελικά περίμενα άδικα τόσο καιρό να επανακυκλοφορήσει ως Remaster το Assassin’s Creed Rogue; Θεωρώ πως υπήρχαν στιγμές που όχι μόνο το ένιωσα αλλά αναρωτήθηκα κιόλας διότι στη συνείδησή μου υπήρχε ένα πήχης για τη σειρά Assassin’s Creed που ανέβηκε κατά πολύ μετά το Origins. Επομένως η απόσταση με το Rogue ήταν ήδη πολύ μεγάλη και κάπου εδώ κολλάει αυτό που αναφέρω συχνά όταν γράφω για παιχνίδια που έχουν επανακυκλοφορήσει ως Remaster, ότι δηλαδή πρέπει να παίζονται στην ώρα τους και στην εποχή τους. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το Assassin’s Creed Rogue που τολμά σεναριακά και φέρνει μία διαφορετική προοπτική ιδιαίτερα στους οπαδούς της σειράς. Κλείνοντας, εάν βρισκόσασταν στην ίδια φάση αναμονής με μένα και περιμένατε να παίξετε το Rogue στη τωρινή γενιά νομίζω ότι αυτή είναι η στιγμή σας με τα όποια θετικά και αρνητικά την χαρακτηρίζουν.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS4 Pro
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: PS4, Xbox One
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/03/2018
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρίες ανάπτυξης: Ubisofr Sofia

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για την παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

6.5 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

The Good

  • Πλούσιο περιεχόμενο
  • Ενδιαφέρουσα ιστορία
  • Πρωταγωνιστής με προσωπικότητα
  • Όμορφο οπτικά

The Bad

  • Ρευστό Gameplay
  • Αδύνατο σενάριο σε κάποιες στιγμές
  • Προηγήθηκε της επανακυκλοφορίας του το AC Origins
6.5 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Εμπνευστής, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Busted.gr, ανήσυχο πνεύμα και φανατικός gamer για πολλά χρόνια. Υπολογιστές, κονσόλες, gadgets και γρήγορη σύνδεση στο internet θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία διαβίωσης! Facebook: @Dimitris Kara Instagram: @dimitriskara

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr