Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Η Naugthy Dog Σοκάρει και Εντυπώσεις από Hellblade ΙΙ | Game Recap #166»

WWDC 2017: Τι περιμένουμε να δούμε από την Apple

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Apple πιστή στο ραντεβού της με τους προγραμματιστές, ξεκινάει ακόμα ένα WWDC, όπου πέρα από αλλαγές σε software, μπορεί να δούμε και νέες συσκευές. Το Worldwide Developers Conference (WWDC) ξεκινάει και επίσημα σήμερα (05/06 – 09/06) και παρακάτω μπορούμε να βρούμε όλα αυτά που περιμένουμε να μας ανακοινωθούν.

Πέρα από εκδόσεις των λειτουργικών iOS και macOS που θα δούμε, σαφώς με νέες ενημερώσεις,  η Apple δεν αποκλείεται να μας κάνει γνωστές και  ενημερωμένες εκδόσεις των tvOS και watchOS, του λειτουργικού δηλαδή που βρίσκουμε στα AppleTV και Apple Watch.

Την ανακοίνωση του WWDC 2017, την περιμένουμε από τις 16 Φεβρουαρίου, πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως μας γινόταν γνωστή πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε πολλά.

iOS

H Apple εδώ και καιρό, δουλεύει πάνω σε ένα App, κοινωνικού δικτύου τύπου Snapchat, Instagram κλπ, ενώ κυκλοφορεί ήδη την εφαρμογή Clip  η οποία δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να μοιράζονται βίντεο-stories. Τα stories αυτά οι χρήστες τα επεξεργάζονται και δημιουργούν μικρά βίντεο που μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους.

ios-11

Μία εφαρμογή για την δημιουργία βίντεο με τον πιο απλό τρόπο λοιπόν.  Πέρα από αυτό, φυσικά θα δούμε νέα widgets και καθημερινές ευκολίες του iOS που θα κάνουν την εμπειρία χρήσης ακόμα πιο εύκολη και πιο χρηστική. Περιμένουμε το iOS 11 λοιπόν.

iPad

Δεν θα μπορούσε να μείνει απ’έξω η οικογένεια των iPad, όπου η εταιρεία εκτός από την νέα έκδοση iOS που θα τους ενσωματώσει, ίσως να παρουσιάσει και κάποια εξτραδάκια, όπως ένα νέο και ανανεωμένο Apple Pencil για το iPad Pro και κάποιο iPad 10,5″ με πιο “σκληροπυρηνικά” specs.

tvOS 11 – watchOS 4

Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται και οι νέες εκδόσεις των tvOS και watcOS όπως αναφέραμε και πιο πάνω με προσθήκες που επιτρέπουν τον χρήστη να αλληλεπιδρά με αυτά τα δύο και ίσως το Apple Watch να μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα που αφορούν την υγεία και την φυσική μας κατάσταση με νέα Apps που θα δούμε σήμερα.

New Product Line

Kαλά τα νέα για αναβαθμίσεις και νέο OS, αλλά τα   MacBooks είναι εκείνα που τραβάνε πάντα το ενδιαφέρον σε τέτοιες στιγμές. Νέο MacBook Pro και ένα νέο MacBook Air αναμένεται να δούμε καθώς οι φήμες θέλουν τις νέες συσκευές να φοράνε πιο ισχυρούς επεξεργαστές και να έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ίσως και gaming (;) , αλλά χωρίς αλλαγές στην εμφάνιση.

Βελτιώσεις θα έχει και η Siri, και μπορεί να έχει και νέο “σπίτι”, καθώς αναλυτές αναφέρουν ότι ο νέος οικιακός βοηθός Siri Speaker, τύπου Alexa και Google Home θα κάνει πολλά περισσότερα, αλλά θα βασίζεται στο όραμα της Apple για το έξυπνο σπίτι.

Ακόμα, το Siri Speaker θα είναι η αντεπίθεση της Apple στις υπηρεσίες που προσφέρουν ήδη η Amazon και η Google ενώ δεν αποκλείεται να ενσωματώνει και τεχνολογία μουσικής μέσω της υπηρεσίας Beats. Το HomeKit πρέπει να θεωρείται προεγκατεστημένο από τώρα, καθώς μας έχει ήδη ανακοινωθεί από το keynote του iPhone 7 και οι Devs δουλεύουν ήδη σε εφαρμογές.

Το Worldwide Developers Conference θα είναι διαθέσιμο για να το παρακολουθήσετε μέσω του επίσημου site της Apple σε live-streaming και φυσικά μέσω iPhone, iPad, ή iPod touch σε Mac με έκδοση Safari 6.0.5 και πάνω,  ακόμα και PC μέσω του Microsoft Edge σε Windows 10 καθώς και  Apple TV  (2ης, 3ης και 4ης γενιάς) . Επίσης μπορείτε να δείτε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα εδώ.

Για την ιστορία, το WWDC 2017 είναι το πρώτο συνέδριο που η Apple επέλεξε τυχαία τους προγραμματιστές της, που αγόρασαν τα εισιτήρια κόστους $1.599 ενώ σε άλλες περιπτώσεις γινόταν καπνός με την πρώτη ανακοίνωσή τους. 

…One More Thing

Κανείς δεν έχει μιλήσει εδώ και καιρό για το νέο Apple Campus, ή Apple Park όπως το αναφέρουν ακόμη, που δημιουργεί η εταιρεία και θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν το νέο κέντρο παρουσιάσεών της, κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, ίσως να ενσωματώσει ακόμα και μία γραμμή παραγωγής δική της που θα την ελέγχει αποκλειστικά η ίδια για να αποφεύγει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη διαρροή. Όλα τα παραπάνω θα τα μάθουμε σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος, stay tuned.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!