Apple Event: Όλα αυτά που μας ανακοίνωσε η Apple

Δεν έμειναν και πολλά από την προηγούμενη εβδομάδα να ανακοινωθούν, αλλά η Apple μας έκανε μερικές ανακοινώσεις που δεν περιμέναμε. Από Games μέχρι πιστωτική κάρτα και νέες συνδρομές, θα τα δούμε μαζί αναλυτικά παρακάτω.

 Η Apple σήμερα και επίσημα παρουσίασε μία αναβαθμισμένη TV εφαρμογή. Η TV εφαρμογή πλέον ενσωματώνει όλες εκείνες τις συνδρομητικές υπηρεσίες τρίτων επιτρέποντας τους χρήστες της να κάνουν εγγραφή απευθείας μέσω της Apple και όχι σε κάθε έναν πάροχο ξεχωριστά. 

To Apple TV Channels είναι το καλύτερο app χαρακτηριστικό για όλους εκείνους που δεν θέλουν ολόκληρα σετ καναλιών και συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι Showtime, HBO, Epix, CBS All Access, για να μας προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. 

Το περιεχόμενο της εφαρμογής θα μπορεί να streamάρει απευθείας στην TV εφαρμογή αντί να έχουμε άλλες εφαρμογές για αυτό. 

Ακόμα μια ανακοίνωση, που αφορά στην ενημέρωσή μας, ακούει στο όνομα News Plus. Το News Plus είναι μια υπηρεσία με συλλογή premium εφημερίδων και περιοδικών για μόνο  $9.99 το μήνα. 

Είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα και συνδρομή, σε όλες τις πλατφόρμες της Apple σε iOS και macOS, όχι όμως ακόμα για την Ελλάδα και προσφέρει την πρόσβαση σε μεγάλους εκδότες μέσω του Family Sharing σε όλα τα μέλη της οικογένειας. 

Θα την βρούμε μέσα στην News εφαρμογή και μερικούς από τους εκδότες που θα βρούμε, είναι: National Geographic, Popular Science, New Yorker, Vogue, Rolling Stone και πολλά ακόμη.

Η Apple ανακοίνωσε ακόμα σχετικά με το App,  πως υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια άρθρα διαθέσιμα για τον καθένα μας, κάθε μήνα κάνοντας την εφαρμογή αυτή την νούμερα 1 στον τομέα ενημέρωσης παγκοσμίως και με τον τρόπο αυτό δεν θα επιτρέπει το tracking από τους εκδότες, καθώς τα περιοδικά και οι εφημερίδες θα αποθηκεύονται στο τηλέφωνο και όχι κάποιον σερβερ. 

Έχουμε το Netflix, το Hulu και άλλες υπηρεσίες streaming τηλεόρασης σύντομα, ήρθε ο καιρός να καλώς ορίσουμε και εκείνη της Apple. 

Μετά από πολλές φήμες και συζητήσεις για σειρές αλλά κυρίως για πρωτότυπο περιεχόμενο η Apple μας παρουσίασε την συνδρομητική της υπηρεσία, με το όνομα Apple TV+.

O Tim Cook προσκάλεσε τον Jamie Ehrlicht και Zack Van Amburg επί σκηνής για να μας κάνουν την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας. Και οι δύο έχουν υπάρξει υψηλόβαθμα στελέχη της Sony Television executives το 2017.

Οι δύο αυτοί μας παρουσιάσαν το πρώτο βίντεο με δημιουργίες των σκηνοθετών JJ Abrams, M. Night Shyamalan, Ron Howard, Sofia Coppola, Steven Spielberg και πολλών ακόμη.

Στο τέλος του βίντεο ανέβηκε στην θέση τους ο Steven Spielberg όπου αποκάλεσε την Apple ως ένα μέρος όπου η φαντασία και η τεχνολογία ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται από έναν τέτοιο άνθρωπο για μια νέα υπηρεσία. Τέλος, ο ίδιος μας μίλησε για την προσωπική του δουλειά στην Apple TV+ υπηρεσία και την σειρά Amazing Stories. 

Η Apple ανακοίνωσε πως ετοιμάζει παραγωγές ύψους 2 δις δολαρίων και θα προσφέρεις την υπηρεσία on demand καθώς και εκτός σύνδεσης. 

Δεν σταματάει εδώ η Αμερικάνικη εταιρεία με τις ανακοινώσεις αφού μας παρουσίασε και μια νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών με την ονομασία “Apple Arcade”. 

Η νέα αυτή υπηρεσία, θα επιτρέπει στους iOS, macOS, και tvOS χρήστες να έχουν μια μηνιαία συνδρομή, με άγνωστο κόστος προς το παρόν, έχοντας πρόσβαση σε μια σειρά επί πληρωμή παιχνιδιών μέσω του App Store, τα 100 καλύτερα κάθε μήνα, καθώς και αποκλειστικά. 

H Apple εργάζεται αυτή την στιγμή με μια σειρά από εταιρείες και προγραμματιστές για νέο περιεχόμενο και πιστεύει πως αυτή η υπηρεσία Apple Arcade, θα δίνει την δυνατότητα στους developers να πάνε ένα βήμα παρακάτω τις εφαρμογές τους, όπως δήλωσε και ο δημιουργός των Final Fantasy και Fantasian, Hironobu Sakaguchi. 

Η υπηρεσία θα έχει την δική της περιοχή στο App Store και φυσικά δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις σε αυτήν. 

Όλοι οι τίτλοι θα παίζουν παντού, καθώς θα είναι συμβατοί με iPhone, iPad, Mac και Apple TV, καθώς θα υπάρχει συγχρονισμός στις συσκευές του χρήστη και δυνατότητα offline παιχνιδιού.

Τέλος, στην διάρκεια του σημερινού event της Apple η εταιρεία ανακοίνωσε και μια συνεργασία με την Goldman Sachs και την Mastercard για την παρουσίαση της πρώτης και μάλιστα δικής της πιστωτικής κάρτας η οποία θα ενσωματωθεί απευθείας μέσω της Wallet εφαρμογής.

Πως μπορεί  κάποιος να αποκτήσει  την Apple Card;  Αρχικά θα πρέπει να κάνει sign up από την Wallet εφαρμογή της Apple συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική αίτηση και θα μπορεί  εν συνεχεία να την χρησιμοποιεί οπουδήποτε υπάρχει σημείο πώλησης που υποστηρίζει Apple Pay. 

Στην Αμερική και στην Αγγλία υπάρχουν πολλά. 

Ο κάτοχος της Apple Card, δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μόνο τις συναλλαγές και το υπόλοιπο της κάρτας αλλά όλα αυτά μαζί με τις κινήσεις του, θα βρίσκονται με αναλυτικά στοιχεία και ημερομηνίες, με απλό τρόπο μέσα στην εφαρμογή wallet.  

Όλες αυτες οι κρίσιμες πληροφορίες του λογαριασμού του, θα είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνό του, και όχι στην τράπεζα! 

Επίση, η Apple Card, θα  κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή, από τιτάνιο, όπου εδώ ας σταθούμε λίγο παραπάνω. 

Η κάρτα θα εκδίδεται χωρίς να αναγράφει τον αριθμό της και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVV) αλλά ούτε και την ημερομηνία λήξης ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, όπως κάνουν όλες μέχρι σήμερα. Η Apple δίνει πολύ μεγάλη σημασία όπως ήταν αναμενόμενο στην ασφάλεια. 

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις κάρτες σήμερα, είναι ότι θα υπάρχει επίσης μια bonus επιβράβευση με την μορφή “Daily Cash”, επιστρέφοντας δηλαδή άμεσα μετρητά στην κάρτα του χρήστη καθημερινά χωρίς εφαρμογές bonus και άλλων τέτοιων κοροϊδιών. 

Αναλυτικά, ο κάτοχος θα έχει επιστροφή 2% για συναλλαγές μέσω του Apple Pay και της Apple Card, επιστροφές 3% για αγορές από τα καταστήματα Apple καθώς και online και 1% για αγορές που γίνονται απευθείας με τη φυσική Apple Card.

Η Apple Card θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι στην Αμερική και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που πληρώνουμε, ξανά. 

Πώς σας φάνηκαν όλα αυτά στην παρουσίαση της  Apple; Ξεχωρισατε κάτι; Αφήστε μας το σχόλιό σας από κάτω. 

 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

 

More Stories
H Platinum κυκλοφορεί δωρεάν 8bit Bayonetta game που καταντά εθιστικό