Αποφόρτιση συσκευής που φορτίζει: Είναι δυνατόν;;;

Ένα σπάνιο αλλά όχι ανύπαρκτο φαινόμενο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια σε επισκευαστικά κέντρα είναι τα τηλέφωνα που αποφορτίζονται όταν τα βάζεις στην φόρτιση. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως;

 

Λόγοι.

Προφανώς και δεν θα σας ζαλίσω με κυκλώματα τροφοδοσίας στα κινητά και τα tablet απλά θα αναφέρω  έναν βασικό λόγο που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές όλη αυτή την αναστάτωση την προκαλεί μια μικρή δίοδος σε μέγεθος κυριολεκτικά ψείρας  που ας πούμε πως ‘σταματάει να λειτουργεί σαν δίοδος’ με αποτέλεσμα το κινητό όταν φαινομενικά πρέπει φορτίζει,να αποφορτίζεται . Φυσικά δεν είναι αποκλειστικό αίτιο αυτό οπότε καλό θα ήταν πριν δημιουργήσουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα να ζητάμε την γνώμη ενός τεχνικού.

 

Σε ποιες συσκευές συμβαίνει.

Οι συσκευές που εμφανίζουν τέτοια προβλήματα είναι κατά βάση μικρών εταιριών που οι τιμές των προϊόντων τους κυμαίνονται στα 50-80 €. Tα χρήματα αυτά προφανώς δεν τα λες και λίγα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις  καλής ποιότητας εξαρτήματα στις πιο φθηνές συσκευές.

 

Πως μπορείς να «σώσεις» την συσκευή σου.

Μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί από κάποιον πως κατάφερε να αντικαταστήσει το εξάρτημα, γιατί δεν μπορείς να το βρεις διαθέσιμο και σαν κόστος  επισκευής  ίσως να ξεπερνά και την τιμή της ίδιας της συσκευής. Φυσικά όμως υπάρχει και λύση χωρίς αντικατάσταση. Όταν η συσκευή φορτίζει απενεργοποιημένη, τότε φορτίζει κανονικά χωρίς επιπλοκές.

 

Αναφέρουμε ξανά πως μια προβληματική δίοδος δεν αποτελεί το μόνο αίτιο του φαινόμενου αυτού και πως φυσικά πρέπει να ζητάμε την γνώμη του τεχνικού σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει η συσκευή μας.

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς παρόμοιο πρόβλημα; Έχει καταφέρει κανένας να σας αντικαταστήσει προβληματικό εξάρτημα και να σώσει την συσκευή του; Γράψτε μας τις εμπειρίες που μπορεί να έχετε στα σχόλια και πείτε μας αν θα θέλατε στο μέλλον να συζητήσουμε και για άλλα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίζουν οι συσκευές σας.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media.

More Stories
Επίσημο το Oppo Reno 10x zoom FC Barcelona Edition