Αναλυτής: “Τα 1st Party Studios της Sony επικεντρώνονται στο PS5”

Η Sony Interactive Entertainment είχε μια εξαιρετική χρονιά με το PS4 και σκοπεύει να τα πάει εξίσου καλά και το 2019 σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmed που εργάζεται στη Niko Partners.

Οι φήμες για το PS5 έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται όλο και πιο έντονες, ενώ πλησιάζει η ώρα που θα μάθουμε κάποια στοιχεία γι’ αυτό. Ήδη γνωρίζουμε από φήμες ότι η Sony δουλεύει πάνω στο PS5, είχαμε κάποιες διαρροές για τα specs του και το πιθανό hardware, αναφορές σε σχετικούς κωδικούς προϊόντων, next gen αναφορές σε αγγελίες προσλήψεων από διάφορες εταιρίες.

Ο Daniel Ahmed μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Sony, τις προσδοκίες της αλλά και τα Dev Kits που απευθύνονται στις εταιρίες ανάπτυξης. Συγκεκριμένα ανέφερε σε ένα post του στο resertERA forums:

“Τα PS5 Dev Kits είναι ήδη εκεί έξω και έχω ακούσει θετικά σχόλια σχετικά με αυτό. Δεν θα περίμενα όμως περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.”

Σε ένα άλλο post του μοιράζεται την άποψη του για τη Sony το 2019 και σχετικά με το πως άρχισαν να σκέφτονται την υποστήριξη του PS5 από τα 1st party studios. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Το 2019 θα είναι μια δυνατή χρονιά για την πλατφόρμα εξαιτίας της μεγάλης εγκατεστημένης βάσης, την αύξηση των πωλήσεων, την μεγάλη υποστήριξη από third party studios αλλά και τα first party studios και το ήδη υπάρχον software. Το line up για το πρώτο μισό του 2019 είναι σχεδιασμένο ενώ για το δεύτερο μισό του 2019 παραμένει ακόμα ρευστό. Η Sony έχει μερικά παιχνίδια ακόμα που δεν έχει ανακοινώσει για το PS4 αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να τα κάνουνε cross gen/next gen. Γενικά τα 1st Party Studios της Sony έχουν ήδη το βλέμμα τους στο PS5. Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για next gen αλλά φαντάζομαι ότι θα ακούσουμε αρκετούς ψιθύρους κατά τη διάρκεια της GDC.”

Το 2019 λοιπόν δείχνει ως μία ενδιαφέρουσα χρονιά για τη Sony, το Playstation και το κοινό της. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Sony επισήμως δε θα παρευρεθεί στην Ε3 2019 φέτος αλλά ίσως εκεί στη Sony έχουν στο μυαλό τους να οργανώσουν κάποιο δικό τους event για να αποκαλύψουν το PS5 ή να μας ανακοινώσουν κάποια πράγματα γι’ αυτό ή για την ανάπτυξη του gaming οικοσυστήματος τους.

Μπαίνουμε πλέον σε μία ζώνη που πλέον οι πληροφορίες και οι διαρροές θα διαδέχονται η μία την άλλη. Με κάθε επιφύλαξη και σεβασμό το Busted.gr θα παρακολουθεί τα δρώμενα και θα σας κρατά ενήμερους. (Οι φωτογραφίες του άρθρου δεν είναι πραγματικές).

Εσείς τι πιστεύετε; Έχουν προχωρήσει οι διανομές των Dev Kits; Θέλετε Cross gen/next gen παιχνίδια;

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Διαθέσιμο στους Developers το SDK 2.0 για το PS4!