Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Αναφορές: «Δεν είναι πλέον Xbox αλλά Microsoft Gaming»

Περιπλέκονται τα πράγματα...

Ήταν μια βασανιστική εβδομάδα για τη Microsoft αλλά όπως φαίνεται τα επεισόδια δεν έχουν τελειώσει. Νέες αναφορές δείχνουν ότι έμπειροι πρώην υπάλληλοι με αρκετά χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία, ακόμη και ορισμένοι από τους ιδρυτές του brand, συμφωνούν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο δραματικά στο Xbox που ουσιαστικά «Δεν είναι πλέον Xbox αλλά Microsoft Gaming».

Αυτό αναφέρεται σε ένα ρεπορτάζ του Ryan McCaffrey του IGN, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο για τις πρόσφατες ατυχίες της Microsoft. Ο McCaffrey μίλησε με δύο έμπειρους πρώην υπαλλήλους του Xbox, υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονό τους για την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας. Πριν από την είδηση του κλεισίματος στούντιο αυτής της εβδομάδας, ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι: «Είχα μακρές συζητήσεις με ένα σωρό ιδρυτές του Xbox και όλοι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν είναι πλέον Xbox, αλλά Microsoft Gaming.»

Ο δεύτερος περιέγραψε μια κατάσταση που μοιάζει με ανακόντα που προσπαθεί να καταπιεί έναν ελέφαντα, (what???) ισχυριζόμενος ότι το Xbox έγινε πολύ γρήγορα μεγάλο μετά τις τεράστιες εξαγορές: «Υπάρχει απλά πάρα πολύ μεγάλη έκταση. Υπάρχουν ουσιαστικά τρεις τεράστιες εταιρείες στο παιχνίδι και η Microsoft δεν ολοκλήρωσε ποτέ πραγματικά την ενσωμάτωση με την Bethesda ενώ η Activision είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος του Xbox. Τη χρυσή εποχή του 360, η ομάδα ξεκίνησε με μερικές εκατοντάδες άτομα. Τελευταία που άκουσα, το Xbox έχει πλέον σχεδόν 30.000 άτομα».

Ο δεύτερος βετεράνος του Xbox επισημαίνει ότι η ανάμειξη στο business plan προέρχεται από υψηλότερα κλιμάκια της εταιρικής πυραμίδας της Microsoft, εξηγώντας γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα σημερινά στελέχη φαίνονται τόσο έντονα ασυνεπείς: «Αυτές οι αποφάσεις μάλλον δεν λαμβάνονται από τον Phil. Όλα αυτά υπαγορεύονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella και την οικονομική διευθύντρια της Microsoft, Amy Hood και όλα προέρχονται από την εξαγορά της Activision».

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!