Η AMD αποκάλυψε τη νέα γενιά καρτών γραφικών Radeon VII

Κατά την παρουσίασή της στην CES 2019, η AMD αποκάλυψε τη νέα γενιά καρτών γραφικών της στα 7nm, υπό την ονομασία Radeon VII. Η κάρτα προορίζεται για content creators και high-end gamers.

Όπως προείπαμε, πρόκειται για την πρώτη κάρτα γραφικών που κατασκευάστηκε σε λιθογραφία 7nm με 16GB VRAM τύπου HBM2 με 1TB/sec εύρος μνήμης (memory bandwidth), έρχεται με 60 compute units που τρέχουν σε χρονισμό 1.8GHz, παρέχοντας 25% παραπάνω απόδοση στην ίδια κατανάλωση.

Επίσης έδειξαν και κάποια benchmark παιχνιδιών σε ανάλυση με μέγιστες λεπτομέριες, αν και σε πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως και διαφορά απόδοσης σε συγκεκριμένα προγράμματα δημιουργίας υλικού. Η σύγκριση έγινε με την Vega 64 και κατά μέσο όρο η Radeon VII είναι 35% γρηγορότερη. Τέλος σε ένα άλλο slide έδειξαν την απόδοση σε σύγκριση με την RTX2080, όπου η Radeon VII είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα απόδοσης σε DX11 και DX12, με αισθητά καλύτερη απόδοση σε Vulkan API.

Ακολούθησε επίδειξη κάποιων νέων τίτλων, όπως το Devil May Cry 5 που έτρεχε σε ανάλυση με μέγιστες γραφικές επιλογές και ελάχιστο frame-rate στα 70 καρέ, φτάνοντας και τα 120. Στην συνέχεια είδαμε gameplay του The Division 2 επίσης σε με άγνωστα καρέ και γραφικές επιλογές, όπως και Forza Horizon 4 σε ανάλυση 1080p (η συγκεκριμένη επίδειξη έγινε κατά την ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών με test sample επερχόμενου Ryzen επεξεργαστή και όχι τελικό προϊόν, οπότε δεν είδαμε πραγματική/τελική εικόνα απόδοσης επεξεργαστή και κάρτας γραφικών) με πάνω από 100 καρέ στις μέγιστες γραφικές επιλογές.

Τέλος, η κάρτα θα είναι διαθέσιμη από 7 Φεβρουαρίου και θα έχει αρχική τιμή $700. Άγνωστη παραμένει η τιμή για την χώρα μας, αλλά αν πάρουμε παράδειγμα από τις τιμές των υπόλοιπων καρτών στην αγορά, θα είναι αισθητά πιο φουσκωμένη. Όσοι την αποκτήσουν, θα πάρουν δώρο και τρία επερχόμενα παιχνίδια: Devil May Cry 5, Resident Evil 2 και The Division 2.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Tekken 7: Νέο εντυπωσιακό trailer