Άγχος και πίεση για την δημιουργία νέου Splinter Cell

Η Ubisoft πάντα ήθελε να κρατάει ζωντανά τα franchises της εφ’ όσον έχουν νόημα. Παρόλο που θα ήταν ωραίο να δούμε ένα νέο Prince of Persia, παιχνίδια όπως το Rayman Origins και το Beyond Good & Evil 2 δείχνουν ότι στην Ubisoft σκέφτονται όλα τους τα franchises. Παρόλα αυτά, όσο περισσότερες φήμες έχουν υπάρξει σχετικά με την επιστροφή του Splinter Cell, τόσο από τον Ubisoft όσο και από πιθανές διαρροές, είναι περίεργο ότι ο Sam Fisher βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι. Ένα πρόβλημα, προφανώς, είναι ότι η Ubisoft δεν είναι σίγουρη για το τι πρέπει να κάνει με ένα νέο παιχνίδι Splinter Cell και τι μονοπάτια θα πρέπει να ακολουθήσει.

Σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Ubisoft, ο Yves Guillemot ομολόγησε ότι οι οπαδοί έχουν πολλές προσδοκίες για το τι περιμένουν και πρέπει να εμπεριέχεται στο παιχνίδι, ωστόσο οι προγραμματιστές της Ubisoft έχουν κάποια ανησυχία για την εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών. Έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε που οι παίκτες πήραν τον τελευταίο έλεγχο του Sam Fisher και η βιομηχανία των παιχνιδιών άλλαξε αρκετά από εκείνη την εποχή.

Όταν δημιουργείς ένα παιχνίδι, πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα έρθεις σε επαφή με κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτό που έκανες πριν“, δήλωσε ο Guillemot. “Την τελευταία φορά που κάναμε ένα Splinter Cell, είχαμε μεγάλη πίεση από όλους τους οπαδούς λέγοντάς μας ότι δεν πρέπει να το αλλάξουμε, έτσι μερικές από τις ομάδες ήταν περισσότερο αγχομένες κατά την εργασία τους σε αυτό το brand.

Ο Guillemot είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν και φροντίζουν το brand τώρα, αλλά δεν είναι σε θέση να πει τίποτα περισσότερο. Επισημαίνει επίσης ότι άλλα franchices, όπως το Assassin’s Creed, είναι πολύ πιο επιτυχημένα και οι προγραμματιστές θέλουν να δουλέψουν περισσότερο σε τέτοιους τίτλους. 

Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται ότι το Splinter Cell βρίσκεται στο μυαλό της Ubisoft τουλάχιστον. Οπότε το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε υπομονή ενός προκειμένου να δούμε αν θα κυκλοφορήσει ποτέ και αν τελικά θα ανταποκρίνεται στα πράγματα που περιμένουν οι οπαδοί.

Ποια η άποψή σας για τον ερχομό ενός νέου Splinter Cell τίτλου; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Νέο Elite Controller κάνει την εμφάνισή του