Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι αντιδράσεις για The Last of Us Part 2 Remastered στο PS5 | Game Recap #146»
Xbox Phil Spencer
Phil Spencer, Head of Gaming at Microsoft, onstage at Xbox E3 2018 Briefing where Microsoft added five more creative teams to the Microsoft Studios family on Sunday, June 10, 2018 in Los Angeles.

Αφεντικό του Xbox: «Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το PS5»

Απίστευτες δηλώσεις που μπορεί να έχουν... εξήγηση!

Σε μια αρκετά εντυπωσιακή, έτσι όπως εξελίχθηκε συνέντευξη στο Kinda Funny Games, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, παραδέχεται βασικά ότι το gaming division της Microsoft, το Xbox δηλαδλη, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα τη Sony και επίσης τη Nintendo. Είναι κοινό μυστικό ότι στην τρέχουσα γενιά κονσολών το PS5 ξεπερνάει με διαφορά τις πωλήσεις του Xbox Series X|S αλλά εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη να ακούς τον ίδιο τον Spencer «απογοητευμένο» αλλά υπάρχει και μία λόγικη από πίσω που θα σας εξηγήσω στο τέλος του άρθρου.

Ουσιαστικά λέει ότι γνωρίζει καλά την τρέχουσα θέση του Xbox και δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρει το δικό του μονοπάτι προς πιθανή επιτυχία, αντί να ακολουθήσει στη σκιά του PlayStation.

«Θέλουμε το Xbox να είναι κάτι που οι άνθρωποι που αγοράζουν τις κονσόλες μας να μπορούν να αισθάνονται μέλη ενός πλήρους οικοσυστήματος. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό. Δεν ασχολούμαστε με το να ξεπεράσουμε σε κονσόλες τη Sony ή τη Nintendo, δεν υπάρχει νίκη ή απλή λύση για εμάς», εξηγεί ο Spencer και συνεχίζει λέγοντας ότι το να κάνεις απλά καλά παιχνίδια δεν είναι η λύση στα προβλήματα της Microsoft, παρά το τι μπορεί να πιστεύουν πολλοί παίκτες. «Δεν είναι αλήθεια ότι αν ανεβούμε και δημιουργήσουμε υπέροχα παιχνίδια, θα δείτε ότι τα ποσοστά πωλήσεων της κονσόλας θα αυξάνονται μαζικά. Αν επικεντρωθήκαμε σε σπουδαία παιχνίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε τον αγώνα κονσολών» (σ.σ. εδώ διαφωνούμε).

Η αλήθεια είναι ότι δεν σταμάτησε ούτε εδώ και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κόσμος που αν για παράδειγμα το Starfield είναι 11/10 θα τους οδηγήσει να πουλήσουν τις ήδη υπάρχουσες κονσόλες τους (σ.σ. του ανταγωνισμού δηλαδή).» Αυτό είναι πιθανώς ένα σωστό σχόλιο αλλά διαφωνούμε και πάλι καθώς ένα τέλειο Starfield με μαθηματική ακρίβεια θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για την πλατφόρμα.

Ουσιαστικά, ο Spencer λέει ότι το PlayStation και η Nintendo είναι τόσο εδραιωμένα στο gaming «οικοσύστημα» που το Xbox δεν μπορεί πραγματικά να ανταγωνιστεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά (σ.σ. και έχει και δίκιο) ότι η προηγούμενη γενιά κονσολών ήταν ένα σημείο καμπής καθώς ήταν όταν οι παίκτες άρχισαν να δημιουργούν ψηφιακές βιβλιοθήκες τις οποίες μπορεί να διστάζουν να αφήσουν πίσω τους, κλείνοντας τους έτσι σε ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα. Το PS4 ξεπέρασε τις πωλήσεις του Xbox One με σημαντική διαφορά, και αυτή η δυναμική έφτασε στο PS5. «Χάσαμε τη μεγαλύτερη γενιά κονσολών που δεν έπρεπε να χάσουμε», λέει ακόμα ο Spencer.

Πάμε τώρα και στην εξήγηση που σας έταξα στην αρχή. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Microsoft προσπαθεί επί του παρόντος να κλείσει τη συμφωνία για την εξαγορά της Activision Blizzard αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η εταιρεία έχει περάσει τους τελευταίους μήνες χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ως το αουτσάιντερ στο gaming, προκειμένου να εγκριθεί η εξαγορά. Τα σχόλια του Spencer θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι… συνεχίζουν την «υπερασπιστική γραμμή» αλλά και πάλι δεν παύει να είναι εντυπωσιακή.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!