Το 500€ iPhone SE κοστίζει στην Apple μόλις $160

Είναι πολύ της μόδας να παίρνουν διάφορες εταιρίες ή χρήστες τις συσκευές που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα και να τις κάνουν teardown δηλαδή να τις ανοίγουν εξολοκλήρου και να βλέπουν από τι αποτελείται η κάθε συσκευή.
Δεν θα μπορούσε να μείνει στην απέξω το πρόσφατο iPhone SE που έχει διχάσει πολύ κόσμο καθώς εσωτερικά φέρνει πολλές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Apple αλλά εξωτερικά είναι ίδιο με το iPhone 5s. Η IHS, λοιπόν, έκανε το teardown της συσκευής και ενημερώνει ότι το iPhone SE κοστίζει στην Apple περίπου 160 δολάρια για να κατασκευαστεί. Συγκεκριμένα, τα επιμέρους modules και η συναρμογή/παρασκευή κοστίζει τόσο στην εταιρία. Η IHS αναφέρεται στο “μικρό” μοντέλο των 16GB το οποίο πωλείται στη χώρα μας 499 ευρώ. Αντίστοιχα το iPhone SE 64GB πωλείται στα 599 ευρώ ενώ κοστίζει στην Αpple μόλις 10 δολάρια παραπάνω από το “16άρι”!
Φυσικά η διαφορά στην τιμολόγηση είναι τεράστια αλλά, όπως πάντα, σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται άλλα έξοδα όπως R&D και έξοδα διακίνησης και αποθήκευσης.

iphone-se-components-570