300 εκ. συσκευές με Windows 10

Τα Windows 10 αποτελούν το πιο ταχύρυθμα διαδεδομένο λειτουργικό της Microsoft, χάρη στην πολιτική της δωρεάν αναβάθμισης της εταιρίας. Σε λιγότερο από έναν χρόνο, 300.000.000 συσκευές λειτουργούν χάρη στα Windows 10, ενώ όσοι σκέφτονται την μετάβαση τώρα είναι ιδανική στιγμή. Στο blog της Microsoft o Yusuf Mehdi, εταιρικός αντιπρόεδρος των Windows, τονίζει μερικά από τα επιτεύγματά των Win10 που σημειώθηκαν από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι και αυτό το μήνα.

Αρχικά, μόνο για τον Μάρτιο οι χρήστες ξόδεψαν πάνω από 63 δισεκατομμύρια λεπτά στον Microsoft Edge, ο οποίος γνώρισε αύξηση στην χρήση κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σαν προσωπικό σχόλιο να προσθέσω, τα λεπτά παρά το φανταχτερό νούμερο, δεν είναι πολλά. Αναλογικά, κάθε χρήστης σημείωσε 3.5 ώρες μέσα στον μήνα, πολύ λιγότερο από ότι θα περίμενε κανείς, ωστόσο μπράβο στην Microsoft που αύξησε το ποσοστό. Αντίθετα, η Cortana έχει απαντήσει σε 6 δισεκατομμύρια αιτήματα από την ημερομηνία κυκλοφορίας. Η ψηφιακή βοηθός των Windows είναι αρκετά απασχολημένη καθώς βοηθάει σε περίπου 20 εκατομμύρια ερωτήσεις καθημερινά. Παράλληλα, σύμφωνα με την δημοσίευση, οι χρήστες παίζουν περισσότερο από ποτέ στα Windows 10, αφού έχουν καταγράψει 9 δισεκατομμύρια ώρες παιχνιδιού από την κυκλοφορία. Αυτό δεν θα το έπαιρνα από καρδιάς, αφού πολλά έχουν ειπωθεί για το gaming, ειδικά το παράνομο, και τα Windows 10. Τέλος, το Windows Store μεγαλώνει καθημερινά με δεκάδες universal εφαρμογές, όπως Facebook, Instagram, Netflix, Twitter και Messenger, αλλά και παιχνίδια όπως τα Rise of the Tomb Raider και Quantum Break.

Όσοι έχετε σκοπό να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας με τα Windows 10, καλύτερα να βιαστείτε. Μετά 29 Ιουλίου θα πρέπει να δαπανήσετε $119 για να αποκτήσετε την Home έκδοση και $199 για την Pro. Εσείς έχετε βάλει Windows 10 στον υπολογιστή σας ή ακόμα;

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.

More Stories
15λεπτο χορταστικό gameplay video για το Devil May Cry 5 (Video)