Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

Ντεμπούτο του PS4 με ρεκόρ και παράπονα

Η Playstaion 4 εποχή πλέον είναι γεγονός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την πολυαναμενόμενη κονσόλα της SONY να ντεμπουτάρει την περασμένη Παρασκευή με 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Μπορεί το ξεκίνημα αυτό να είναι το καλύτερο που έχει κάνει οικιακή κονσόλα ever, παρόλ΄ αυτά δεν έλειψαν και τα παράπονα απο καταναλωτές για DOA (Dead On Arrive) συσκευές.

Πολλοί αγοραστές του PS4 παραπονέθηκαν στα σημεία που αγόρασαν την κονσόλα τους οτι όταν την έθεταν σε λειτουργία, η τηλεόρασή τους δεν έδειχνε τίποτα και το λαμπάκι λειτουργίας της κονσόλας αναβόσβηνε με μπλε χρώμα.

Αίσθηση κάνει το γεγονός οτι πολλοί που προμηθεύτηκαν τα μηχανήματα τους απο το Amazon, κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο ζητώντας αλλαγή κονσόλας ή επιστροφή χρημάτων, με τους καταναλωτές στην συνέχεια να αφήνουν άσχημες κριτικές για την αγορά τους.

Η SONY απο την άλλη μεριά τρέχει να σώσει την κατάσταση λέγοντας οτι οι μη λειτουργικές κονσόλες που έχουν πουληθεί δεν ξεπερνούν το 0,4% των συνολικών πωλήσεων, ποσοστό το οποίο είχε προβλεφθεί.
Στην συνέχεια δήλωσε πως όταν αναβοσβήνει το μπλε λαμπάκι της κονσόλας μπορεί να έχει συμβεί κάτι απο τα παρακάτω,

  • Ασυμβατότητα με την TV
  • Πρόβλημα με το τροφοδοτικό
  • Πρόβλημα με το σκληρό δίσκο
  • Κάποιο άλλο πρόβλημα με το hardware

Τελειώνοντας η ιαπωνική εταιρεία συμβουλεύει τους καταναλωτές οτι εάν έχουν κάποιο πρόβλημα με την κονσόλα τους, καλό θα ήταν να τσεκάρουν τις θύρες ρεύματος και HDMI για τυχόν βλάβες, να ελέγξουν εάν ο σκληρός δίσκος “πατάει” καλά και να αναβαθμίσουν το software στην TV και στην κονσόλα τους.
Αν κανένα απο τα παραπάνω δεν δουλέψει, τότε καλό θα ήταν ο χρήστης να “τρέξει” την κονσόλα σε safe mode να την επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και μετά να την αναβαθμίσει με το τελευταίο firmware (χάνοντας κατα την διαδικασία όλα τα σωσμένα δεδομένα).

Η κονσόλα της  SONY θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας στις 13/12 και ας ελπίσουμε οτι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με την αμερικανική αγορά.

 

 

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!