Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Οι ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ των TGA 2023 και το νέο God of War Ragnarök: Valhalla | Game Recap #148»

Ανακοινώθηκε το Nokia Lumia 1020

Ανακοινώθηκε και επίσημα το Nokia Lumia 1020. Το πρώτο Lumia με κάμερα 41MP!

Πολλοί, ίσως, να το γνωρίζετε σαν Nokia EOS καθώς αυτή ήταν η ανεπίσημη ονομασία του. Μετά το Nokia 808, η Φινλανδική εταιρία κατάφερε να τοποθετήσει για πρώτη φορά σε ένα Windows Phone 8 κινητό έναν τόσο καλό φακό αλλά και τις διάφορες τεχνολογίες που τον συνοδεύουν. Ας τις δούμε αναλυτικότερα. Όπως αναφέραμε, η κάμερα του 1020 είναι στα 41MP με τεχνολογία PureView, οπτικά μέρη Carl Zeiss αλλά και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), Zoom 3x, auto-focus, LED flash, Xenon flash και εγγραφή Full HD video 1920×1030 pixels στα 30fps. H εμπρόσθια κάμερα είναι στο 1.2MP.

Nokia-Lumia-1020-official-1

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο Lumia έχει οθόνη Amoled 4.5 ιντσών και ανάλυσης HD ενώ έχουν ενσωματωθεί και οι τεχνολογίες PuremotionHD+, Clear Black, Nokia Glance Screen και έχει τοποθετηθεί το πολύ ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass 3. Ο επεξεργαστής του είναι ένας γνώριμος καθώς έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετές συσκευές ήδη και δεν είναι άλλος από τον dual-core Snapdragon S4 χρονισμένο στο 1.5GHz. Η μνήμη RAM είναι 2GB ενώ διαθέτει μη επεκτάσιμο εσωτερικό χώρο στα 32GB. Εδώ πολλοί ίσως αναρωτηθείτε αν είναι αρκετός αυτός ο αποθηκευτικός χώρος καθώς με αυτόν τον φακό οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα είναι πολλά megabytes. Από θέμα συνδεσιμότητας τα πάει πολύ καλά αφού είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, GPS/ GLonass, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC και στερεοφωνικά ηχεία IHF. Η μπαταρία του αγγίζει τα 2000mAh ενώ είναι και αρκετά λεπτό αν συνυπολογίσουμε τον τεράστιο φακό που “φοράει” με μόλις 10.4 χιλιοστά πάχος.
Το Nokia Lumia 1020 θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Αμερική και κατά τον Σεπτέμβριο θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη σε τρία χρώματα. Λευκό, μαύρο και κίτρινο.
Πώς σας φαίνεται η συσκευή; Θα καταφέρει να ανακάμψει η Nokia;

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!