Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το XBOX τράβηξε την πρίζα + Giveaway | Game Recap #164»

3,000,000 επιζώντες στο DayZ

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Bohemia Interactive κυκλοφόρησε το DayZ στο Steam Early Access. Χθες το DayZ πέτυχε τις 3.000.000 πωλήσεις. Αυτή είναι η αυτόνομη έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς mod από το Arma 2 που δημιούργησε ο Dean Hall, και έχει ορίσει ένα ολόκληρο είδος παιχνιδιών και ενέπνευσε πολλά άλλα.

Από την έναρξη του προγράμματος Early Access, η ομάδα του DayZ συνέχισε να ενημερώνει το παιχνίδι σε τακτική βάση. Από την αρχική έκδοση, η ομάδα έχει κυκλοφορήσει 24 ενημερώσεις. Οι ενημερώσεις αυτές έχουν εστιάσει στη βελτίωση του παιχνιδιού, έχουν ανασχηματίσει τον πυρήνα και μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του inventory, της multiplayer αρχιτεκτονικής και βελτιώσεις του χάρτη. Δεδομένου ότι η ίδια ομάδα συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπτυξης του DayZ για το 2015, υπάρχουν πολλές περισσότερες μεγάλες βελτιώσεις σε εξέλιξη, όπως η μετάβαση σε ένα βελτιωμένο σύστημα και διάφορες multiplayer βελτιστοποιήσεις και anti-cheat.

302a99abce764320323d76ed6aa2f126.675x380

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που η ομάδα ξεκίνησε το 2014 ήταν να ξαναγράψει τον πυρήνα του παιχνιδιού. Η βελτίωση θα έχει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για το Dayz και το σύνολο των 3.000.000 παικτών του. Το όνομα της νέας engine είναι Enfusion. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι βελτιώσεις θα επιτρέψουν στο DayZ να χρησιμοποιεί το DirectX 11, το οποίo και θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία, στην PS4 έκδοση του DayZ. Σήμερα το DayZ εξακολουθεί ως επί το πλείστον να δουλεύει πάνω στην Real Virtuality engine, ωστόσο το 2015 το Dayz θα στραφεί σταδιακά στην Enfusion.

Όλες αυτές οι βελτιώσεις είναι δυνατές πλέον, λόγω της επέκτασης της ομάδας DayZ σε πάνω από 80 άτομα. Η επέκταση αυτή επιτρέπει στο πρόγραμμα να αναλάβει μεγαλύτερες προκλήσεις και να αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης το 2015, φέρνοντας περισσότερες αναβαθμίσεις ποιότητας σε 3.000.000 παίκτες.

Ο David Durcak δήλωσε:

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε κάθε έναν από τα τρία εκατομμύρια παίκτες, που μας έχουν εμπιστευθεί στο ταξίδι του DayZ. Όλοι βοήθησαν να γίνει DayZ το καλύτερο open-world zombie survival game. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα, και πραγματικά ανυπομονούμε να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε με όλους σας τις βελτιώσεις του παιχνιδιού, του σχεδιασμού, τις λύσεις anti-hack και άλλες βελτιστοποιήσεις που έχουμε δημιουργήσει για την πλειοψηφία του περασμένου έτους.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!