Το Xbox είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα των ΗΠΑ

Ανέκαθεν ο πόλεμος για την επικράτηση μιας πλατφόρμας στην αγορά ήταν κομμάτι που απασχολούσε το κοινό, το οποίο ανά τα χρόνια διαφωνούσε για το ποιά είναι ανώτερη. Με την κυριαρχία της Sony και του PlayStation στην τρέχουσα γενιά, είναι σχεδόν δεδομένο ποια πλατφόρμα προτιμάει το κοινό.

Ενδιαφέρον όμως είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης του PCMag στις ΗΠΑ, του οποίου το αποτέλεσμα αν και εν μέρη λογικό (καθώς γίνεται με πληθυσμό των ΗΠΑ), έρχεται αντίθετο με τα στατιστικά που δημοσιεύει η υπηρεσία NPD. Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, το PlayStation 4 είχε αμέτρητους μήνες κυριαρχίας έναντι του Xbox One όσον αφορά μηνιαίες πωλήσεις, κάτι που άλλαξε πρόσφατα με το Nintendo Switch.

Σύμφωνα λοιπόν με το PCMag, το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που ερωτήθηκαν, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι το Xbox είναι η πλατφόρμα προτίμησής τους. Από συνολικά 2,033 άτομα, το 31% προτιμάει Xbox, το 28% PlayStation, 21% Nintendo και 20% PC. Κάτι παρόμοιο βγαίνει και ανά πολιτεία, καθώς το Xbox επικρατεί σε 27, με το PlayStation και τη Nintendo να έχουν από 10 και το PC μόλις 3. Καθόλου περίεργο καθώς πρόκειται για Αμερικάνικο brand, αλλά αξιοσημείωτο, ειδικά με την επικράτηση του PlayStation όπως προείπαμε.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Νέες πληροφορίες για το Marvel’s Avengers της Square Enix