Warriors Orochi 4

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μιλήσουμε για το Warriors Orochi 4. Ένα παιχνίδι που συγχωνεύει τους χαρακτήρες των Samurai Warriors και Dynasty Warriors. Πόσο καλό είναι όμως, ας το ανακαλύψουμε παρέα.

Η Omega Force κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της είδος παιχνιδιού. Θέλετε να σκοτώσετε κυριολεκτικά χιλιάδες εχθρούς σε σύντομο χρονικό διάστημα; Η εταιρία σας έχει την λύση. Η σειρά Warriors μας έχει ταξιδέψει παντού, από τη σειρά spin-off που συνεργάζεται με άλλα franchises όπως το Dynasty Warriors Gundam, μέχρι το να καταφέρει να δημιουργήσει τις δικές της σειρές βασισμένες σε αυτές όπως το Dynasty Warriors 8: Empires. Αλλά με τις πρόσφατες αρνητικές κριτικές που δέχτηκε το Dynasty Warriors 9, η Omega Force έχασε την επαφή με αυτό που πραγματικά θέλουν οι οπαδοί της; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Το Warrior Orochi 4 απαριθμεί υψηλό αριθμό χαρακτήρων, και καταφέρνει να συγχωνεύσει τους χαρακτήρες από τα Samurai Warriors και Dynasty Warriors, παρέχοντας στους παίκτες μία τεράστια επιλογή χαρακτήρων, η οποία αποτελείται από 170 χαρακτήρες, περισσότερους δηλαδή από τους διπλάσιους σε σχέση με το Super Smash Bros: Ultimate.

Στην πράξη όμως αυτό δεν σημαίνει πραγματικά πολλά. Το βασικό gameplay παραμένει το ίδιο, και κάθε χαρακτήρας απλά έχει μια βασική κίνηση που βασίζεται στα όπλα και τις δεξιότητές του, δίχως να δίνει στον χρήστη κάτι περισσότερο. Κάνοντας έτσι το Warriors Orochi 4 ένα αρκετά βαρετό παιχνίδι. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να μεταβείτε ανάμεσα σε 3 χαρακτήρες σε ένα παράλογο πεδίο μάχης, πηγαίνοντας σας δεξιά και αριστερά όλη την ώρα, για να κυριαρχήσετε και να κερδίσετε με αυτόν τον τρόπο, αλλά το παιχνίδι δεν δίνει τίποτα παραπάνω από ξύλο σε αντιπάλους και combos. To παιχνίδι φαίνεται λίγο ξεπερασμένο έχοντας δει τα κάνοντας τη φόρμουλα να δείχνει φθαρμένη. Δίχως να δίνει κάτι παραπάνω σαν παιχνίδι το Warriors Orochi 4 έπεσε στην “παγίδα” της λούπας και της σίγουρης συνταγής, χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι πραγματικά ανούσια. Οι Έλληνες θεοί έχουν προγραμματίσει να ενοποιήσουν τους κόσμους των Samurai Warriors και Dynasty Warriors, και ως εκ τούτου, έχουν γελοίες μαγικές ικανότητες. Η ιστορία παίζεται εντελώς ευθεία, και ενώ μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες χαρακτήρες, η πραγματική πλοκή της ιστορίας περνάει απαρατήρητη. Ο ένας τομέας όπου το Warriors Orochi 4 επιχειρεί να πάρει τα πάνω του, είναι η μάχη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να επιλέξετε έως και τρεις χαρακτήρες τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού, συνδυάζοντας έτσι combo κινήσεις μεταξύ των χαρακτήρων σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κυριολεκτική θανάτωση χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι αρκετή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες μαγείες ώστε να δημιουργηθεί μία πραγματική φυσική καταστροφή. Οι μαγικές επιθέσεις τροφοδοτούνται από ένα μετρητή μαγείας που χτίζεται με την πάροδο του χρόνου και μοιράζεται μεταξύ των μελών της ομάδας σας. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, με το πάτημα του R1 θα απελευθερωθεί η αντίστοιχη μαγεία.

Με κάποιο τρόπο νομίζω ότι η Omega Force αποκλίνει ελαφρώς από τα βιβλία ιστορίας, έχοντας μπλέξει πολλά πράγματα μεταξύ τους τα οποία δεν ταιριάζουν. Είναι καλό που η Omega Force θέλει να εισάγει νέα κόλπα για να αλλάξει τα ήδη δοκιμασμένα playstyles, αλλά δεν κάνει μία σωστή κίνηση ώστε να ξεφύγει λίγο από τα τετριμμένα. Ο μηχανισμός της αναβάθμισης των όπλων αν και απλός στην αρχή μπερδεύει αρκετά τον χρήστη. Όταν πρόκειται για την εύρεση των αγαπημένων σας πολεμιστών, για παράδειγμα, δεν υπάρχει τρόπος να βάλετε ως favorites τους παίκτες σας σε μια λίστα, η οποία θα διευκόλυνε πολύ τα πράγματα, μιας και μιλάμε για ένα roster που αποτελείται από 170 χαρακτήρες.

Το παιχνίδι επιδεινώνεται όταν θέλετε να παίξετε με έναν φίλο σας στο multiplayer mode. To Warriors Orochi 4 στοχεύει να διατηρήσει μία ομαλότητα στα 60fps, αλλά με την υπερβολική ποσότητα των ειδικών εφέ, σε συνδυασμό με την τεράστια ποσότητα των χαρακτήρων στο πεδίο σε κάθε στιγμή, εμφανίζονται αρκετά συχνά έντονα frame drops. H Koei Tecmo έκανε μια γενναία προσπάθεια να αναζωογονήσει μια κάπως παλαιά φόρμουλα, καινοτομώντας στην εισαγωγή της αλλαγής χαρακτήρων και των μαγικών ικανοτήτων, καταφέρνοντας κάπως να ανακουφίσει από την αίσθηση της απλής χρήσης των ίδιων combos ξανά και ξανά. Αλλά το παιχνίδι δεν καταφέρνει να σας κρατήσει καθηλωμένο, τραβολογώντας σας συνεχώς δεξιά και αριστερά στο πεδίο, δίχως νόημα. 

Εν κατακλείδι το Warriors Orochi 4 δεν είναι ένα ιδιαίτερα κακό παιχνίδι, αλλά σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να προσπαθεί το καλύτερο για να καινοτομήσει σε μια κουρασμένη και ξεπερασμένη φόρμουλα, αλλά αυτές οι νέες προσθήκες μπορεί να μην είναι αρκετές. Συνδυάζοντας τα καλοσχεδιασμένα μενού αλλά και τα θέματα απόδοσης, το παιχνίδι μπορεί και ελπίζουμε να στηριχθεί σε αρκετές νέες ιδέες. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσουν περισσότερους χαρακτήρες.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″]Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PlayStation 4
Είδος: Hack ‘n’ Slash
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19/10/2018
Εκδότρια εταιρεία: Koei Tecmo
Εταιρεία ανάπτυξης: Omega Force 

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του review.

[/vc_column][/vc_row]

More Stories
Games with Gold: Τα δωρεάν παιχνίδια Σεπτεμβρίου