Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο Game Recap: «Δύο χρόνια PS5 και Xbox Series X με τα ΩΡΑΙΑ και τα ΑΣΧΗΜΑ»

Βusted Movie Weekend: Δείτε την πρόταση μας

Άλλο ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ταινίες τις οποίες είδαμε και μας άρεσαν και φυσικά θα σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Επειδή το μάτι σας σίγουρα θα πάει στο Poster πιο κάτω αυτή την φορά η ταινία έχει πολεμικό χαρακτήρα και τους τελευταίους μήνες στην καθημερινότητα μας έχουμε προσθέσει και την λέξη πόλεμο είτε αναφερόμαστε στον πόλεμο Ουκρανίας Ρωσίας ή στην πιθανή που κανείς δεν θέλει σύρραξη μεταξύ της Τουρκίας και της χώρα μας. Πάμε όμως να δούμε την πρόταση μας.

 

All Quiet on the Western Front (2022)

Σκηνοθεσία : Edward Berger

Πρωταγωνιστές: Felix Kammerer , Albrecht Schuch, Aaron Hilmer

Είδος: Πολεμική, Δραματική

 

Λίγα Λόγια για την ταινία

Πολλές ταινίες πολλές φορές ξεκινούν κάπως εντυπωσιακά και αργότερα στον θεατή έχουν μία κάμψη και στο τέλος πολλές φορές καταντούν βαρετές. Στα πρώτα λεπτά παρακολούθησης του All Quiet on the Western Front ωμά και ξεκάθαρα σου περνά το μήνυμα το τι μπορεί να επιφέρει ένας πόλεμος και μάλιστα η ταινία το καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο σε όλη την διάρκεια της. H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα το οποίο είχε γίνει ταινία και το 1930 και μάλιστα είχε βραβευτεί με 2 βραβεία Οσκαρ ως η καλύτερη ταινία και ο σκηνοθέτης Lewis Milestone είχε πάρει το Οσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη.

Αυτή την φορά έχουν τον βραβευμένο Edward Berger ο οποίος έρχεται με την ταινία αυτή ξανά ως remake στα 100 χρόνια συμπλήρωσης από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να μας θυμίσει πως ο πόλεμος φέρνει μόνο θλίψη και πόνο και τίποτα άλλο.

Η υπόθεση της ταινίας εστιάζει στον έφηβο Paul Baumer και τους φίλους του Albert Kropp, Franz Müller και Ludwig Behm όπου ενθουσιασμένοι από μία δήθεν αντίληψη περί πατριωτισμού και ηρωισμού κατατάσσονται εθελοντικά στον Γερμανικό στρατό. Τα τέσσερα αυτά παιδιά όμως θα βρεθούν στο δυτικό μέτωπο όπου εκεί θα τους περιμένει μια απάνθρωπη πραγματικότητα  και που ο θάνατος είναι πρωταγωνιστής.

Και όπως είχε πει ο μυθιστοριογράφος ο Erich Maria Remarque , ό οποίος έζησε τις φρίκες του πολέμου και έγραψε πολλα βιβλία αφιερωμένα στον πόλεμο  «Έχουμε τόσα πολλά να πούμε, και δεν θα τα πούμε ποτέ»

Δείτε το trailer


Λόγος για να την δείτε 

Από τις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες εκεί έξω και ίσως η καλύτερη προσωπικά για εμένα στο NetFlix.


Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social MediaBusted είστε!