Ubisoft: Τα PS5 και Xbox Scarlett θα είναι ένα “μεγάλο άλμα΄”

Ελπίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση

H SONY και η Microsoft,  δεν έχουν αποκαλύψει πολλά για τις αντίστοιχες κονσόλες τους,  PS5 και Xbox Scarlett.

Υπάρχει μια φήμη-προσδοκία ότι είναι “περισσότερο από το ίδια”, πιο ισχυρά αλλά όχι καινοτόμα. Και αυτό είναι πιθανώς αλήθεια, ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει, ήταν τα λόγια του  εκτελεστικού διευθυντή της Ubisoft για τις EMEA  περιοχές, Alain Corre, ο οποίος δηλώνει ότι είναι ενθουσιασμένος για τα συστήματα της επόμενης γενιάς, τα οποία πιστεύει ότι είναι ένα “μεγάλο τεχνολογικό άλμα”. Επίσης δεν ξέρει αν θα είναι και οι τελευταίες της γενιάς, δήλωσε στην συνέντευξή του στην Telegraph.

“Δεν ξέρουμε τι θέλουν οι fans, , δεν ξέρουμε πώς θα αυξηθεί η ροή αυτή … αυτό που ξέρουμε είναι ότι η επόμενη γενιά των κονσολών όπως έχει ανακοινωθεί είναι ένα πραγματικά σημαντικό άλμα από τη σημερινή στην επόμενη γενιά και για εμάς τους δημιουργούς, αυτό είναι φανταστικό … είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε να είμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας και να εκμεταλλευτούμε αυτό που μπορεί να προσφέρει”.

Ο Alain Corre συνέχισε μιλώντας για την ελκυστικότητα των συστημάτων της επόμενης γενιάς, τόσο στους παίκτες όσο και στους προγραμματιστές: “Οι προγραμματιστές θέλουν να μας  εκπλήσσουν όλη την ώρα, να καινοτομούν – και η τεχνολογία μας επιτρέπει να πηγαίνουμε σε άγνωστα εδάφη, να φέρουμε κάτι “φρέσκο” ​​όπως, για παράδειγμα στο Watch Dogs, χάρη στο AI που έχουν κάνει mastering μέχρι τώρα, να είμαστε σε θέση να φέρνουμε νέο gameplay.”

Συνεχίζει λέγοντας: “…αν οι κατασκευαστές αυτού του κόσμου μπορούν να συνεχίσουν να καινοτομούν και να ωθήσουν στα άκρα τα όρια των τεχνολογιών, τότε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερα παιχνίδια και να πείσουμε περισσότερο κόσμο ότι και η βιομηχανία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. “Οι νέες τεχνολογίες θα δώσουν νέους τρόπους για να ανταλλάσσουν τα δεδομένα τους οι fans και υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία για τη βελτίωση της ποιότητας των παιχνιδιών”. 

Στάθηκε και στην ανακοίνωση του Xbox Project Scarlett, όπου η Microsoft μίλησε για την παρουσία SSD στην κονσόλα. “Το γεγονός ότι θέλουν να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης, είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό θέμα, είναι μια επανάσταση αυτό το πράγμα. Από άποψη πλευράς γραφικών, υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση, όπου θα δείτε μια διαφορά από έως . Υπάρχουν πράγματα που θα κάνουν αυτά τα μηχανήματα σούπερ σέξι για τον κόσμο που τα περιμένει”.

Ο Corre μας λέει, πως παρά την έλλειψη της καινοτομίας, υπάρχει η βελτίωση της τεχνολογίας που θα είναι αρκετή για να βελτιώσει ριζικά τα παιχνίδια, τα οποία με τη σειρά τους θα είναι ελκυστικά για τους παίκτες. Εμείς οι άνθρωποι συχνά δυσφημίζουμε τις γραφικές βελτιώσεις που δεν είναι τόσο σημαντικές, αλλά η αγορά μας τα λέει διαφορετικά.

Κλείνει λέγοντας πως,  η αύξηση της ισχύος και των χαρακτηριστικών συμπίπτει και με την πρόοδο που σημειώθηκε σε τομείς όπως η AI. “Με άλλα λόγια, το PlayStation και το Xbox δεν χρειάζεται να επανεφεύρουν τον τροχό, απλώς πρέπει να παρέχουν ένα ωραίο πρότυπο για τους συνεργάτες τους για να δουλέψουν. Μπορεί να μην έχουμε καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο παίζουμε παιχνίδια, αλλά σίγουρα θα δούμε τα ίδια τα παιχνίδια να εξελίσσονται“. 

Δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι εμείς πάνω σε αυτές τις δηλώσεις του Alan Corre, ο ίδιος θέλει να αποφορτίσει το κλίμα της μάχης για την πιο “δυνατή κονσόλα”, στρέφοντας το ενδιαφέρον του κόσμου εκεί που πρέπει. Στο πως θα παίξουμε πιο όμορφα (τα) παιχνίδια.

Έχετε κάτι να συμπληρώσετε; Αφήστε μας το σχόλιό σας από κάτω. Για περισσότερα νέα σχετικά με τις next gen κονσόλες, μείνετε συντονισμένοι στο Busted.gr. 

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα παρακάτω Social Media. Busted είστε!

More Stories
Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος του Call of Duty: Modern Warfare Remastered