Busted.gr

Street fighter 30th Anniversary Collection

Street fighter 30th Anniversary Collection

Street Fighter™ 30th Anniversary Collection_20180602025156

Λίγο πριν  την έναρξη της φετινής Ε3 2018 η Capcom έδωσε σε κυκλοφορία έναν επετειακό τίτλο για να γιορτάσει τα 30 χρόνια ιστορίας και πορείας του Street Fighter franchise. Πρόκειται για τον τίτλο με όνομα Street Fighter 30th Anniversary Collection. Αιτία, πέραν της ιστορικότητας της στιγμής, ήταν να φέρει τους παίχτες που παίζουν στο σπίτι και αυτούς στα Arcades κοντά για να συναγωνιστούν σε μια σειρά τίτλων της σειράς. Ας το ανακαλύψουμε λοιπόν.

Το Street Fighter 30th Anniversary Collection αποτελεί ένα τίμιο πακέτο, ή καλύτερα μια ανθολογία, που περιλαμβάνει 12 κλασσικούς τίτλους της εν λόγω σειράς, ενώ έχουν προστεθεί ένα σωρό πληροφορίες αρχειοθετημένες για να τις εξερευνήσουμε ώστε να μάθουμε περισσότερα για τη σειρά και τους παίχτες της, μουσικά κομμάτια του κάθε τίτλου και ιστορικά στοιχεία της σειράς. Τα 12 παιχνίδια Street Fighter κάνουν την εμφάνισή τους είναι τα παρακάτω:
Street Fighter, Street Fighter 2: Hyper Fighting, Street Fighter 2: The World Warrior, Street Fighter 2: Champion Edition, Super Street Fighter 2: The New Challengers, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha: Warriors’ Dreams, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter 3: New Generation, Street Fighter 3: 2nd Impact-Giant Attack, Street Fighter 3: 3rd Strike-Fight For The Future. Πριν μπούμε στο κάθε ένα, μας δίνετε η δυνατότητα επιλογής δυσκολίας, ταχύτητας χρονομέτρου και επιπέδου ζημιάς.

Ανοίγοντας το παιχνίδι έχουμε τις παρακάτω επιλογές:

Street Fighter™ 30th Anniversary Collection_20180602124900

-Offline για το Arcade mode και practice skills.
-Online για διαδικτυακές μάχες στα SF2-SF2 Turbo- SF Alpha 3- SF3 3rd Strike.
-Museum για να εξερευνήσετε την ιστορία των 30 χρόνων του Street Fighter. Εδώ έχετε τις υπό επιλογές για το History της σειράς, πληροφορίες για τον κάθε χαρακτήρα, επιλογή για το άκουσμα θεμάτων του Street Fighter και την επιλογή Making of SF με bonus galleries. Ομολογώ ότι αυτό το κομμάτι είναι θησαυρός καθότι έχει μαζεμένα ότι έχει σχέση με το κάθε Street Fighter που βγήκε. Όλα είναι τοποθετημένα πάνω σε μια γραμμή με βάση το χρόνο που ξεκινάει από το 1987 και φτάνει μέχρι το σήμερα και σε κάθε ημερομηνία που επιλέγουμε αναφέρει τις εκάστοτε κυκλοφορίες, την ιστορία, περιέχει Gallery καθώς και όλα τα μουσικά θέματα της κάθε έκδοσης! Πραγματικά είναι σαν μια εγκυκλοπαίδεια της σειράς και μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον αφού μπορείτε με λεπτομέρεια να μάθετε πως ξεκίνησε ο τίτλος και πως εξελίχθηκε στο πέρασμα των ετών μέχρι σήμερα. Στην υπό επιλογή Characters υπάρχουν όλοι οι χαρακτήρες που περάσανε από τα παιχνίδια Street Fighter και μπορείτε να διαβάσετε ένα σωρό πληροφορίες για τον καθένα αλλά και να δείτε σε αντιπαραβολή την εξέλιξη οπτικά μέσα από φωτογραφίες. Η επιλογή Making of SF είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα με σκίτσα δημιουργών από τα πρώτα κιόλας βήματα, σκίτσα από τη δημιουργία του SF2 που πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν, σκίτσα από τη δημιουργία των SF alpha και alpha 2, και τέλος σκίτσα από το στάδιο δημιουργίας του SF3. Όπως προανέφερα αποτελεί πραγματική εγκυκλοπαίδεια ειδικά για τους φίλους της σειράς αλλά και όχι μόνο.
-Options με πολύ βασικές επιλογές καθορισμού κουμπιών του κάθε παίχτη, επιλογή γλώσσας και τα Credits.

Επιλέγοντας ένα από τα διαθέσιμα Streetfighter παιχνίδια μπορούμε να βιώσουμε τις Arcade εκδόσεις τους όπως παρουσιάστηκαν αυτοτελείς στο κλασικό κάδρο στην οθόνη μας, είτε να το μεγεθύνουμε και να το κάνουμε full screen, να ενεργοποιήσουμε φίλτρο arcade ή τηλεόρασης ή να το απενεργοποιήσουμε, καθώς επίσης και να ενεργοποιήσουμε τα πλαϊνά γραφικά του κάδρου ή να τα σβήσουμε.

Street Fighter™ 30th Anniversary Collection_20180602022353

Όσον αφορά το Online κομμάτι έχουμε αρκετές ωραίες επιλογές για τους φίλους των fighting που θέλουνε να δείρουν κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο και περιορίζεται στα SF2-SF2Turbo- SFAlpha 3- SF3 3rd Strike όπως ήδη αναφέραμε πιο πάνω. Έτσι έχουμε arcade ranked matches στα οποία ξεκινάτε να παίζετε και μόλις βρεθεί κάποιος παίχτης αντίπαλος σας καλεί να τον αντιμετωπίσετε, επιλογή ranked match όπου το παιχνίδι ψάχνει απευθείας για αντίπαλο online, Casual Matches στα παραπάνω παιχνίδια, δημιουργία lobby δικού μας στο οποίο μπορούν να μπούνε άλλοι παίχτες, Join Lobby για να συνδεθούμε σε άλλους φίλους ή άλλα lobbies για να παίξουμε, on-line leaderboards όπου μπορούμε να δούμε την κατάταξη μας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και online options όπου μπορούμε να πειράξουμε ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το input lag μας (σε πιο

Street Fighter™ 30th Anniversary Collection_20180602123528

επίπεδο πιστεύουμε ότι βρίσκεται), lobby skill lvl ανάλογα με την εμπειρία μας από εύκολο για αρχάριο μέχρι expert, lobby type ανάμεσα σε δημόσιο ή ιδιωτικό. Οι τελευταίες ρυθμίσεις επηρεάζουν την αναζήτησή μας στο online κομμάτι αποτελώντας κάτι σαν φίλτρα. Όλα καλά μέχρι εδώ για το online κομμάτι, τι γίνεται όμως στην πράξη; Η αναζήτησή αντιπάλου δε διαρκεί πολύ αλλά με το που αρχίσει το match το lag είναι ανυπόφορο, τα κολλήματα στην κίνηση και τη μουσική είναι τόσο πολλά που δε μπορείς να παίξεις ομαλά το match σου. Να σημειώσω ότι έχω VDSL γραμμή και online match σωστό και ομαλό δεν μπόρεσα να παίξω παρά το ότι έχω συνδέσει με καλώδιο την κονσόλα στο modem. Ελπίζω να ομαλοποιηθεί η κατάσταση γιατί είναι κρίμα ένας Arcade τίτλος που βασίζεται τόσο στο online που του δίνει πόντους και το διαφημίζει κιόλας να μην δουλεύει σωστά.

Όσον αφορά τον εικαστικό τομέα τα γραφικά είναι όπως όταν βγήκαν τα παιχνίδια, άθικτα. Τώρα στις τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης η ηλικία τους και τα πίξελ γίνονται πάρα πολύ έντονα ωστόσο η αίσθηση είναι η ίδια όπως παλιά. Οπότε μην περιμένετε γυαλισμένα γραφικά. Θα περίμενα να έχει γίνει έστω κάποια εξομάλυνση τους. Ο χειρισμός σε κάθε παιχνίδι είναι σχετικά άμεσος αλλά αν κάποιος θέλει να έχει βλέψεις πρέπει να προμηθευτεί καλό fighting χειριστήριο.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν θα λέγαμε ότι το Street Fighter 30th Anniversary Collection αποτελεί μια καλή αναδρομή από το 1987 έως σήμερα, με πολλές πληροφορίες για τη σειρά, που αν και περιλαμβάνει 12 παιχνίδια της σειράς προσπαθεί να προσφέρει μία ρετρό/arcade ατμόσφαιρα στους οπαδούς της σειράς αλλά και στους νεότερα μυημένους, έχοντας σημαντικά προβλήματα στο online κομμάτι αλλά και στην παρουσίαση του στις τηλεοράσεις της τωρινής εποχής.

Πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για Review: Ps4 Pro
Είδος: Fighting game  
Κυκλοφορεί για: Nintendo Switch, Ps4, Ps4 Pro, Xbox one, Xbox One S, Xbox one X, PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/05/2018 
Διάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Εκδότρια εταιρία: Capcom
Εταιρεία ανάπτυξης: Digital Eclipse

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media για τη παραχώρηση του παιχνιδιού για τις ανάγκες του Review

7 ΚΑΛΟ

The Good

  • 12 τίτλοι Street Fighter
  • Ανθολογία κανονική με ένα σωρό πληροφορίες για τη σειρά
  • Γρήγοροι χρόνοι φορτώματος και απλούστατα μενού
  • Arcade αίσθηση με online και Leaderboards
  • Ρετρό αίσθηση που όμως...

The Bad

  • ...δεν παρουσιάζεται οπτικά όμορφα στο σήμερα
  • Έχει σοβαρά θέματα στο Online κομμάτι
7 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα αλλά και pure gamer από το 1990 μέχρι σήμερα. Πρώτη κονσόλα του το Sega Master System Ι μέσα στο 1990. Του αρέσουν όλες σχεδόν οι κατηγορίες παιχνιδιών ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά το gaming,τους υπολογιστές τα κινητά, τα tablets, το διαδίκτυο αλλά και τα gadgets. Αγαπημένο παιχνίδι το Skyrim. “I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee”

Powered by busted.gr busted.gr busted.gr