Δείτε στο νέο μας Βίντεο: «Το Xbox θέλει να εισβάλει στο PlayStation | Game Recap #147»
ps5
ps5

Q1 2023: Το PS5 έσπασε ρεκόρ στην ιστορία των κονσολών

Ήταν να μην έρθει σε στοκ όπως φαίνεται

Το PS5 αφού συνάντησε αρχικά δυσκολίες όσον αφορά την κάλυψη της υπέρμετρης ζήτησης σε σύγκριση με τη διαθέσιμες ποσότητες κονσολών που διατίθονταν στην αγορά, κυρίως λόγω παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών κατά την περιόδο του κορωνοϊού και των αυστηρών lockdowns, έχει επιστρέψει από τις αρχές του 2023 σε κανονικό απόθεμα παγκοσμίως και οι πωλήσεις του φαίνεται ότι πηγαίνουν… τρένο.

Η Sony ανέφερε λοιπόν ότι η εταιρεία πούλησε 6,3 εκατομμύρια κονσόλες PS5 το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2023, καθιστώντας την, την κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις (πρώτου τριμήνου) στην ιστορία (των κονσολών).

Η Sony είχε αρχικά καταθέσει τις εκτιμήσεις της σε 5,2 εκατομμύρια κονσόλες αλλά αργότερα τις αύξησε σε 6,2 εκατομμύρια μονάδες αφού κατάφερε να λύσει τα προβλήματα προσφοράς και ζήτησης. Τα 6,3 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2023 ανεβάζουν τώρα το συνολικό ποσό των πωλήσεων του PlayStations 5 σε 38,3 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που αφορούσε τα κέρδη της εταιρείας, ειπώθηκε ότι η εταιρεία στοχεύει για μια ακόμη καλύτερη χρονιά για το οικονομικό έτος 23 με 25 εκατομμύρια πωλήσεις, τις υψηλότερες ποτέ για οποιαδήποτε κονσόλα PlayStation. Ο αριθμός είναι υψηλός, αλλά σύμφωνα με αναφορές είναι περίπου 20% μικρότερος από αυτό που στόχευε η εταιρεία κάποια στιγμή. Εάν τελικώνς η νέα πρόβλεψη της Sony επιτευχθεί θα ανεβάσει το σύνολο των κονσολών PlayStation 5 που πωλήθηκαν σε 63,4 εκατομμύρια έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Όσο για το πώς η Sony θα πετύχει έναν τόσο τεράστιο αριθμό μένει να φανεί έχει να κάνει με τις μεγάλες ανακοινώσεις και το  PlayStation Showcase έκπληξη που αναμένουμε να ανακοινωθεί σύντομα. Επίσης υπάρχει φημολογία για νέο PlayStation 5 με αποσπώμενη μονάδα δίσκου και βέβαια υπάρχει και το Q Lite που θα είναι όπως λέγεται αξεσουάρ για το PlayStation 5 χρησιμοποιώντας το Remote Play για απομακρυσμένο παιχνίδι.

 

Μην μένεις σιωπηλός, σχολίασε και πες την άποψή σου ακριβώς παρακάτω!